Scriitorul american Ira Levin a murit

Scriitorul american Ira Levin, autorul horror-ului clasic "Un copil pentru Rosemary" şi al thriller-ului nazist "The Boys from Brazil", a murit la vârsta de 78 de ani din cauza unui infarct, la New York, Statele Unite.

6 afișări
Imaginea articolului Scriitorul american Ira Levin a murit

Scriitorul american Ira Levin a murit

Cărţile lui Ira Levin au fost adaptate pentru marele ecran cu mult înainte de romanele unor autori celebri, precum Stephen King: "Un copil pentru Rosemary/ Rosemary's Baby", cu Mia Farrow, "Himera/ The Boys from Brazil" (1978) cu Laurence Olivier, "Neveste perfecte/ The Stepford Wives" (2004), cu Nicole Kidman, "Sliver" (1993), cu Sharon Stone, şi "Sărutul dinaintea morţii/ A Kiss Before Dying" (1991), cu Matt Dillon, informează variey.com.

Piesa "Deathtrap", lansată în 1978, a fost, de asemenea adaptată pentru marile ecrane: "Capcana morţii (1982), în regia lui Sidney Lumet, cu Michael Caine şi Christopher Reeve.

Cărţile lui Levin au fost comparate de cronicarul de la Newsweek Peter S. Frescott cu o pungă de popcorn: "Fără nici o valoare nutritivă şi probabil că îngraşă foarte tare, dar nu te poţi opri (din citit n.r.) odată ce le-ai început".

Născut în Bronx, la New York, Levin şi-a dat seama încă de la 15 ani că vrea să devină scriitor. În ultimii ani de facultate, Levin a câştigat un premiu pentru teatru, sponsorizat de NBC şi astfel şi-a lansat cariera de romancier.

Iniţial, a lucrat ca scenarist de televiziune şi a debutat cu "Sărutul dinaintea morţii", un roman poliţist, care a avut un succes instantaneu. Romanul a fost recompensat cu Edgar Allan Poe Award pentru cel mai bun debut (1953) şi a fost adaptat de două ori pentru marile ecrane, în 1956 şi în 1991.

În afară de "Deathtrap", Levin a mai scris adaptarea pentru Broadway a piesei "No Time for Sergeants", dar şi alte piese de succes, precum "Drat! That Cat!", precum şi scenarii pentru drame TV ("Alfred Hitchcock Presents" şi "General Electric Theater").

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici