Scriitorul Pop Simion s-a stins din viaţă

Scriitorul şi jurnalistul Pop Simion, fost Ambasador al României în Ungaria, în perioada 1990-1992, s-a stins din viaţă luni, în oraşul Pecs din Ungaria, la vârsta de 77 de ani, ca urmare a complicaţiilor unei boli necruţătoare.

541 afișări

Pop Simion s-a născut la 25 septembrie 1930, în satul Vărai, comuna Valea Chioarului, judeţul Maramureş.

A fost, succesiv, redactor la Radiodifuziunea Română, vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, redactor-şef al revistei România Pitorească şi al publicaţiilor de turism pentru străinatate şi primul Ambasador al României în Ungaria după Revoluţia din Decembrie 1989.

A scris sute de articole pentru reviste şi ziare din România şi din străinătate şi a publicat circa 30 de volume de proză, călătorii şi versuri, între care "Paralela 45", "Nord", "Amfitrion", "Triunghiul", "Criza de timp", "Pieton în Cuba", "Cartea Chinei", "Amfora sabină", "Student la istorie", "Luptătorul fericit şi iubirea lui pătimaşă", "Bestiariu", "Fotograful de îngeri", "Excelenţa Sa", "Nomad în Mezoamerica", "Sinele-Câinele".

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 17 mai 2008, la ora 13.00, la Cimitirul Ortodox din oraşul Gyula, Ungaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici