Scriitorul şi jurnalistul argentinian Tomas Eloy Martinez a murit

Scriitorul şi jurnalistul argentinian Tomas Eloy Martinez a murit, duminică, la Buenos Aires, în urma unei îndelungate suferinţe, au anunţat apropiaţii săi.

41 afișări
Imaginea articolului Scriitorul şi jurnalistul argentinian Tomas Eloy Martinez a murit

Scriitorul şi jurnalistul argentinian Tomas Eloy Martinez a murit (Imagine: blogs.rtve.es)

Scriitorul este cunoscut mai ales pentru romanul "Santa Evita", apărut în 1995, care prezintă istoria agitată de care a avut parte chiar şi după moarte Eva Peron, decedată în 1952, la Buenos Aires. Corpul ei îmbălsămat a fost expus într-un muzeu, până la lovitura de stat organizată de militarii care l-au alungat de la putere pe soţul ei, Juan Domingo Peron, în 1955, fiind înhumat în secret în Italia, cu sprijinul Vaticanului. Sicriul Evei Peron a fost ulterior repatriat în Argentina şi a fost înhumat în cripta familiei sale, în 1976.

"Santa Evita" este unul dintre cele mai populare romane argentiniene din lume, fiind tradus în 30 de limbi. Un alt roman celebru scris de Tomas Eloy Martinez este "El Cantor de Tango", publicat în 2004.

În timpul dictaturii din Argentina (1976 - 1983), Martinez s-a refugiat în Venezuela, unde a înfiinţat publicaţia El Diario de Caracas.

Tomas Eloy Martinez a colaborat cu o serie de publicaţii de prestigiu precum New York Times, El Pais şi La Nacion.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici