Scurtmetraje de Radu Stanca şi Nicolae Tănase, într-un "duel" amical cu producţiile cehe, la Praga

Scurtmetraje regizate de Radu Stanca şi Nicolae Tănase vor participa la tradiţionalul "duel" amical dintre producţiile româneşti şi cele cehe, care va avea loc pe 10 decembrie, prilejuit de retrospectiva festivalului de film Brněnská šestnáctka (B16), la sediul Institutului Cultural Român din Praga.

49 afișări
Imaginea articolului Scurtmetraje de Radu Stanca şi Nicolae Tănase, într-un "duel" amical cu producţiile cehe, la Praga

Scurtmetraje de Radu Stanca şi Nicolae Tănase, într-un "duel" amical cu producţiile cehe, la Praga (Imagine: Shutterstock)

Peliculelor câştigătoare la ediţia din acest an a festivalului - unul dintre cele mai vechi din Cehia - le vor face concurenţă scurtmetraje româneşti regizate de Stanca Radu şi Nicolae Tănase. Astfel, scurtmetrajele româneşti care vor fi proiectate sunt "Ştefan", de Radu Stanca, şi "Întoarcerea" şi "Next", de Nicolae Tănase.

Cel mai vechi festival de filme scurte din Republica Cehă, Brno 16, a ajuns în 2013 la cea de-a 54-a ediţie. În competiţia organizată de Brno Tourist Information Centre au fost incluse filme scurte (1 - 25 minute), realizate de amatori, producători de film independenţi şi studenţi la şcolile de film.

Festivalul a avut loc în perioada 16 - 19 octombrie, la Cinema Art, Brno, iar Small film festival of young creation a avut loc în perioada 17 - 19 octombrie, la SCV Labyrint.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici