Scurtmetrajul "Căutare" de Ionuţ Piţurescu, premiat la Cannes, proiectat în iunie la ICR

Scurtmetrajul documentar "Căutare", de Ionuţ Piţurescu, premiat la Festivalul de Film de la Cannes, va fi proiectat la Institutul Cultural Român (ICR) din Capitală, în cadrul Nopţii Institutelor Culturale, pe 25 iunie.

35 afișări
Imaginea articolului Scurtmetrajul "Căutare" de Ionuţ Piţurescu, premiat la Cannes, proiectat în iunie la ICR

Scurtmetrajul "Căutare" de Ionuţ Piţurescu, premiat la Cannes, proiectat în iunie la ICR (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Filmul documentar "Căutare", regizat de Ionuţ Piţurescu, este câştigător ex-aequo al Premiului SFR pentru Cel mai îndrăzneţ scurtmetraj în cadrul secţiunii Quinzaine des Réalisateurs de la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, încheiat duminică. Prezenţa regizorului Ionuţ Piţurescu la Festivalul de la Cannes a fost susţinută de Institutul Cultural Român.

"Căutare" este un film despre doi prieteni din Munţii Apuseni care au o căruţă drept casă şi un cal drept tovarăş, în călătoria lor prin Câmpia Transilvaniei. Documentarul a fost distins în 2009 cu Premiul ICR pentru cel mai bun documentar realizat în cadrul atelierului Aristoteles, desfăşurat la Sibiel în perioada 23 august - 23 septembrie 2009.

În cadrul Nopţii Institutelor Culturale vor mai fi proiectate la ICR filmele "Rebel, Rebel", documentar realizat de regizorii Mihai Bauman şi Alexandru Belc, şi "Femei pe pânză", realizat de regizoarea Otilia Babără.

Documentarul "Rebel, Rebel", o incursiune în lumile a două adolescente, a fost selectat la secţiunea First Steps a Festivalului Intenaţional de Film Documentar Visions du Réel de la Nyon, Elveţia (15 - 21 aprilie 2010). Documentarul "Femei pe pânză", ce prezintă povestea a trei femei care lucrează ca paznice la Muzeul Brukenthal din Sibiu, a fost selectat în secţiunea principală a Festivalului Internaţional de Film Documentar Cronograf de la Chişinău (11 - 16 mai 2010).

Cele trei filme vor fi proiectate la Institutul Cultural Român de la ora 00.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici