Scurtmetrajul "Valuri" de Adrian Sitaru, în competiţia Festivalului de Film Sundance

Scurtmetrajul "Valuri" al regizorului Adrian Sitaru, va participa la festivalul internaţional de film Sundance, din perioada 17-27 ianuarie anul viitor, în secţiunea competiţională "Dramatic Short".

5 afișări
Imaginea articolului Scurtmetrajul "Valuri" de Adrian Sitaru, în competiţia Festivalului de Film Sundance

Regizorul Adrian Sitaru

Institutul Sundance a afişat cele 121 de producţii din 25 de ţări selectate să participe la Festival, dintre care 87 sunt premiere mondiale. Filmele au fost alese din 3.624 de producţii înscrise.

Proiecţiile din Festivalul de Film Sundance vor avea loc la Park City, Salt Lake City, Ogden, Sundance şi Utah.

Festivalul are nouă secţiuni: Documentary Competition, Dramatic Competition, World Cinema Documentary Competition, World Cinema Dramatic Competition, Spectrum, New Frontier, Park City at Midnight, şi Sundance Collection.

În secţiunea "Dramatic Short", în care a fost selectat şi scurtmetrajul românesc al lui Adrian Sitaru, au mai fost alese 20 de filme din Australia, China, Marea Britanie, Danemarca şi Irlanda.

"Valuri" a câştigat un premiu Leopardul de Aur în secţiunea Leopards of Tomorrow, la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, din această vară.

Povestea din scurtmetraj se desfăşoară la mare, pe plajă, unde doi oameni sunt puşi în situaţii limită. Un ţigănuş este rugat de o mamă occidentală să aibă grijă de copilul său. Un tată şi un soţ plictisit flirtează în mare cu aceeaşi frumoasă străină, încercând să o înveţe să înoate. Însă povestea ia un alt curs atunci când femeia dispare sub valuri.

Adrian Sitaru a mai făcut lungmetrajul 100% independent "Pescuit sportiv", care a participat la Paris Cinéma şi la Festivalul Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi de la Mamaia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici