Şeful CBS, Leslie Moonves, acuzat de hărţuire sexuală, va fi menţinut în funcţie. Soţia acestuia, gazda emisiunii „Big Brother”, îl susţine

Preşedintele-director general al CBS, Leslie Moonves, acuzat de hărţuire sexuală de şase femei, va fi menţinut în funcţie, dar va constitui subiectul unei anchete interne, care va fi efectuată de o echipă de avocaţi independenţi, a anunţat compania de televiziune, potrivit Reuters.

299 afișări
Imaginea articolului Şeful CBS, Leslie Moonves, acuzat de hărţuire sexuală, va fi menţinut în funcţie. Soţia acestuia, gazda emisiunii „Big Brother”, îl susţine

Şeful CBS, Leslie Moonves, acuzat de hărţuire sexuală, va fi menţinut în funcţie. Soţia acestuia, gazda emisiunii "Big Brother" îl susţine

Moonves, care a transformat CBS într-o reţea de televiziune de succes de când s-a alăturat companiei, în 1995, este unul dintre cei mai influenţi americani acuzaţi de abuzuri sexuale de la debutul scandalului "Harvey Weinstein" şi al mişcării #MeToo.

CBS a anunţat, vineri, că Moonves, în vârstă de 68 de ani, va fi subiectul unei anchete interne, după ce şase femei l-au acuzat, într-un articol publicat în The New Yorker, că au fost hărţuite sexual de acesta în perioada 1985 - 2006. Două dintre aceste femei au declarat şi că Moonves le-a ameninţat că le va distruge cariera.

Moonves a declarat, într-un comunicat emis vineri, că regretă "enorm" dacă unele femei s-au simţit inconfortabil când le-a făcut avansuri, dar a respins acuzaţiile de hărţuire şi a adăugat că nu s-a folosit niciodată de funcţia sa pentru a răni pe cineva sau a-i distruge cariera.

Soţia acestuia, gazda emisiunii "Big Brother", Julie Chen, şi-a manifestat public sprijinul pentru Moonves, la fel şi alte câteva femei din conducerea CBS.

Discuţia privind suspendarea lui Moonves a avut loc luni.

"CBS Corporation a anunţat, astăzi, că al său comitet de conducere va selecta o echipă de consilieri care să demareze o anchetă internă", se arată într-un comunicat. "Nu s-a mai luat nicio altă măsură la întâlnirea de astăzi a comitetului de conducere", potrivit aceluiaşi comunicat de luni.

Acuzaţiile de hărţuire sexuală au fost făcute într-o perioadă în care Moonves, preşedinte-director general al CBS, este implicat într-o dispută legală privind controlul companiei cu cel mai mare dintre acţionari, National Amusements Inc, grup deţinut de Shari Redstone şi de tatăl acesteia, Sumner Redstone, care controlează şi Viacom Inc. Moonves a refuzat, la începutul acestui an, propunerea lui Shari Redstone de fuzionare a companiilor CBS şi Viacom Inc., în cea din urmă acţionar majoritar fiind tot National Amusements.

Peste o sută de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiei americane şi britanice. În prezent, Weinstein este inculpat, pentru viol şi alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind trei femei. Producătorul de film american a pledat nevinovat.

În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul "#MeToo" ("Şi Eu", n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici