Selecţia oficială a secţiunii Quinzaine des Réalisateurs 2008 a fost anunţată la Cannes

Secţiunea Quinzaine des Réalisateurs va prezenta, în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, la a 40-a ediţie, 22 de lungmetraje, printre care se numără un film românesc, "Boogie", de Radu Muntean, şi unul italian, "Il resto della Notte", în care joacă Laura Vasiliu, informează variety.com.

27 afișări
Imaginea articolului Selecţia oficială a secţiunii Quinzaine des Réalisateurs 2008 a fost anunţată la Cannes

Selecţia oficială a secţiunii Quinzaine des Réalisateurs 2008 a fost anunţată la Cannes

Secţiunea paralelă competiţiei oficiale este dominată de prezenţa francezilor, ca regizori sau producători. 12 dintre filme sunt fie franţuzeşti, fie în coproducţie cu alte ţări.

Potrivit sursei citate, Spania şi America latină sunt, de asemenea, bine reprezentate, în schimb SUA are doar o singură peliculă selectată, "The Pleasure of Being Robbed", de Josh Safdie, care închide secţiunea, faţă de cinci producţii câte au fost anul trecut.

Quinzaine des Réalisateurs se va deschide cu "Four Nights With Anna", primul film realizat de regizorul polonez Jerzy Skolimowski în ultimii 17 ani.

În afară de Skolimowski, au fost selectaţi regizori mai puţin celebri, pentru că secţiunea se concentrează asupra tinerelor talente, mai ales a celor europene.

Astfel, selecţia numără producţiile următoare: "Acne", de Federico Veiroj (Uruguay/ Spaniain/ Argentina/ Mexic), "Aquele querido mes de agosto", de Miguel Gomes (Portugal/ Franţa), "Les Bureaux de Dieu, de Claire Simon (Franţa), "El Cant dels ocells", de Albert Serra (Spania), "De la guerre", de Bertrand Bonello (Franţa), "Le Dernier Maquis", de Rabah Ameur-Zaimeche (Franţa/ Algeria), "Eldorado", de Bouli Lanners (Belgia/ Franţa), "Eleve libre", de Joachim Lafosse (Belgia/ Franţa), "Liverpool", de Lisandro Alonso (Argentina/ Franţa/ Olanda/ Spania/ Germania), "Monsieur Morimoto", de Nicola Sornaga (Franţa), "Knitting", de Yin Lichuan (China), "Now Showing", de Raya Martin (Filipine/ Franţa), "Salamandra", de Pablo Aguero (Argentina/ Franţa/ Germania), "Shultes", de Bakur Bakuradze (Rusia), "Blind Loves", de Juraj Lehotsky (Slovacia), "Lonely Tune of Tehran", de Saman Salour (Iran), "Tony Manero", de Pablo Larrain (Chile/ Brazilia), şi "Le Voyage aux Pyrenees", de Jean-Marie Larrieu şi Arnaud Larrieu (Franţa).

Laura Vasiliu va fi prezentă la Quinzaine des réalisateurs cu filmul "Il Resto della Notte", de Francesco Munzi, în care interpretează rolul Mariei, o emigrantă româncă ce munceşte în Italia şi care este acuzată de furt de la familia unde e cameristă. Laura Vasiliu a jucat rolul Găbiţei în filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" de Cristian Mungiu, care a fost distins cu Palme d'Or la ediţia de anul trecut a Festivalului de Film de la Cannes.

De asemenea,regizorul Radu Muntean va fi prezent la Quinzaine des réalisateurs cu cel de-al treilea film al său, "Boogie", un film despre maturizare şi vârsta de 30 şi ceva de ani. Iniţial denumit "30 şi ceva", filmul are la bază un scenariu de Alexandru Baciu, Răzvan Rădulescu şi Radu Muntean. În film joacă Dragoş Bucur şi Anamaria Marinca.

Quinzaine des Réalisateurs debutează la o zi după deschiderea Festivalului de Film de la Cannes, desfăşurându-se în perioada 15 - 25 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici