Semnificaţii istorice pentru 21 iunie

Jean-Paul Sartre a fost un filozof francez, reprezentant al existenţialismului, scriitor (Premiul Nobel 1964), jurnalist şi militant social.

761 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru 21 iunie

1905 - S-a născut filosoful şi scriitorul francez Jean Paul Sartre, laureat, în anul 1964, al Premiului Nobel, distincţie pe care însă o refuză

A influenţat profund generaţia care i-a urmat, în special tineretul din perioada de după cel de-al doilea război mondial, nu doar prin filozofia şi opera sa literară, ci mai ales ca intelectual angajat. Diversele sale angajamente sociale sunt inseparabile de gândirea sa filozofică.

1905 - S-a născut filosoful şi scriitorul francez Jean Paul Sartre, laureat, în anul 1964, al Premiului Nobel, distincţie pe care însă o refuză.


1527 - A murit Niccolo Machiavelli, autorul lucrării “Principele”.


1868 - Are loc, la Munchen, premiera operei “Maeştrii cântăreţi din Nurenberg” de Richard Wagner.


1902 - S-a născut compozitorul Wilhelm Maler.


1908 - A murit compozitorul rus Nikolai A Rimski-Korssakov.


1920 - S-a născut actorul Puiu Călinescu (m. 16 mai 1997).


1923 - S-a născut Eugen Luca, critic şi istoric literar (m. 13.07.1997, Israel).


2002 - Grupul rus Gazprom şi societatea ucraineană de stat Naftogaz au semnat un acord privind transportul de gaze prin Ucraina, punând capăt, astfel, unei dispute care a durat un deceniu.


2008 - A încetat din viaţă Victor Iancu, profesor universitar, lingvist şi fost secretar general al Comisiei Naţionale pentru UNESCO (n. 25 martie 1936).


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici