Semnificaţii istorice pentru ziua de 15 iulie

1606 - S-a născut pictorul olandez Harmenz Rembrandt van Rijn. (opere: "Lecţia de anatomie", "Ospăţul lui Baltazar", "Rondul de noapte") (m. 4 octombrie 1669)

20 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru ziua de 15 iulie

Harmenz Rembrandt van Rijn


1815    - Napoleon este exilat pe insula Sfânta Elena.


1904    - A murit dramaturgul rus Anton Pavlovici Cehov, autor al pieselor „Livada cu vişini”, „Trei surori”, etc. (n. 29 ian1860)


1933    - A fost semnat, la Roma, Pactul de înţelegere a celor patru puteri (Anglia, Franţa, Germania, Italia), prin care se urmărea instaurarea unui directorat al semnatarilor în problemele europene. În cele din urmă, pactul a eşuat.


1943    - S-a născut tenorul Dorin Teodorescu, prim solist al Teatrului de Operetă. (m. 26 martie 1999).


1946    - A murit doctorul Dumitru Bagdasar, fondatorul şcolii de neurochirurgie din România.(n. 17 decembrie 1893)


1996    - Prinţul Charles al Marii Britanii şi Prinţesa Diana semnează actele de divorţ.


1997    - A fost asasinat, la Miami (Statele Unite ale Americii), creatorul italian de modă Gianni Versace (n. 2 decembrie 1946).


1999    - Generalii Victor Athanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac au fost condamnaţi la câte 15 ani de închisoare, pentru omor deosebit de grav, în procesul revoluţiei de la Timişoara, Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) hotărând ca ei să plătească, împreună cu MApN, 33,264 miliarde de lei persoanelor rănite şi rudelor celor ucişi în decembrie 1989.


2008    - Dublul campion olimpic la caiac-canoe, ungurul Gyorgy Kolonics, a murit în timpul antrenamentelor pe care le efectua în vederea participării la Jocurilor Olimpice, din cauza unei crize cardiace.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici