Semnificaţii istorice pentru ziua de 26 martie

La 26 martie 1827 a încetat din viaţă Ludwig van Beethoven. Beethoven a fost un compozitor german, recunoscut ca unul din cei mai mari compozitori din istoria muzicii. Beethoven este considerat un compozitor de tranziţie între perioadele clasică şi romantică ale muzicii.

46 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru ziua de 26 martie

Ludwig van Beethoven


1707 - Naşterea Regatului Unit al Marii Britanii: Actul Unirii este aprobat de parlamentele Angliei şi Scoţiei.


1827 - A încetat din viaţă compozitorul clasic german Ludwig van Beethoven (n. 16 dec. 1770).


1943 - S-a născut ziaristul Bob Woodward (”Washington Post”), celebru prin acoperirea jurnalistică a scandalului ”Watergate”, care a condus la demisia preşedintelui Nixon (1972-1974).


1958 - A încetat din viaţă psihologul Fl. Ştefănescu Goangă (n. 5 apr. 1881), membru corespondent al Academiei Române.


1977 - A încetat din viaţă Justinian Marina, al treilea patriarh al României (din 1948). S-a născut pe data de 2 februarie 1901.


1995 - Intră în vigoare Acordul de la Schengen, semnat de şapte ţări membre ale Uniunii Europene pentru a facilita călătoriile fără paşapoarte şi controale vamale ale propriilor cetăţeni.


1996 - A încetat din viaţă David Packard (n. 7 sept. 1912 ), cofondator al companiei informatice Hewlett-Packard.


2000 - Vladimir Putin, premier devenit preşedinte interimar la 31 decembrie 1999, este ales preşedinte al Rusiei pentru un prim mandat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici