Semnificaţii istorice pentru ziua de 4 august

Louis "Satchmo" Armstrong, născut la 4 august 1901 în New Orleans, a fost un trompetist şi cântăreţ de jazz, unul din exponenţii cei mai reprezentativi ai "Stilului New Orleans" în muzica jazz.

80 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru ziua de 4 august

Louis Armstrong, "The King of Jazz", cum a mai fost numit, a murit în ziua de 6 iulie 1971, în casa sa din cartierul Queens al oraşului New York

Datorită prezenţei sale carismatice, contribuie la ruperea oricăror bariere rasiale, devenind unul din primii "stars" de culoare în muzica americană.

În ultimii ani ai vieţii, Louis Armstrong personifică la cel mai înalt nivel muzica jazz şi devine împreună cu formaţia sa "All Stars" - ambasadorul acestui gen în întreaga lume.

Louis Armstrong, "The King of Jazz", cum a mai fost numit, a murit în ziua de 6 iulie 1971, în casa sa din cartierul Queens al oraşului New York.


1792 - S–a născut poetul englez Percy Bysshe Shelley: “Crăiasa Mab”, “Revolta Islamului”, “Prometeu descătuşat”, “Apărarea poeziei” (d. 8 iulie 1822).


1857 - S-a născut istoricul şi teologul Augustin Bunea, membru al Academiei Române (d. 30 noiembrie 1909).


1859 - S-a născut scriitorul norvegian Knut Hamsum, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură pe anul 1920: “Rodul pământului”, “Cercul se strânge” (d. 19 februarie 1952).


1870 - S-a născut matematicianul Simion Sanielevici, membru de onoare al Academiei Române; a efectuat cercetări importante în domeniul ecuaţiilor diferenţiale (d. 12 august 1963).


1875 - A încetat din viaţă scriitorul danez Hans Christian Andersen: „Crăiasa zăpezilor”, „Mica sirenă”, „Hainele cele noi ale împăratului”, „Răţuşca cea urâtă” (n. 1805).


1953 - A murit Francisc Şirato, pictor, grafician şi critic de artă; a parte din "Grupul celor patru", alături de Nicolae Tonitza, Ştefan Dimitrescu şi Oscar Han. (n. 15 august 1877)


1972 - A murit Victor Anastasiu, medic şi psihofiziolog; a adus contribuţii originale la dezvoltarea medicinii aeronautice; a înfiinţat în 1920, Centrul de medicină aeronautică, unul din primele de acest gen din lume (n. 5 octombrie 1886).


2007 - NASA a lansat sonda Phoenix, pentru a căuta semne de viaţă pe Marte.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici