Semnificaţii istorice pentru ziua de 7 martie (Galerie Foto)

Pe 7 martie 1876 este brevetată una dintre cele mai de seamă invenţii ale secolului 19, telefonul, care a devenit cel mai eificent mijloc de comunicare, şi, tot pe 7 martie, Polul Sud a fost "adăugat" pe harta lumii de către marele explorator Amundsen.

1151 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru ziua de 7 martie (Galerie Foto)

Iancu de Hunedoara (Imagine: Wikipedia)

1274 - A încetat din viaţă Toma d'Aquino, teolog şi filosof medieval, canonizat în 1323, autor al lucrării Summa Theologiae, o expunere sistematică, concisă şi globală a tuturor problemelor teologice, în acord cu nivelul de înţelegere al studenţilor vremii.

Toma d’Aquino scrie inspirit de îngeri (detaliu), Basilica San Domenico, Bologna

 

1441 - Iancu de Hunedoara a devenit voievod al Transilvaniei. El deţinea această funcţie pe lângă cea de comite al Timişoarei şi de ban al Severinului (1441 - 1456)

Teritoriul administrat de Iancu de Hunedoara

 

 

1809 - A încetat din viaţă Jean Pierre Francois Blanchard, inventator, pionier al aeronautici (n. 4 iulie 1753). La data de 7 ianuarie 1785 traversează cu balonul Canalul Mânecii.

Inventatorul Jean Pierre Francois Blanchard

 

Jean Pierre Francois Blanchard traversează Canalul Mânecii

 

1875 - S-a născut compozitorul francez Maurice Joseph Ravel (m. 1937). În 1928 compune celebra piesă de balet pentru orchestră în Do major, Bolero.

Compozitorul francez Maurice Joseph Ravel

 

1876 - S-a brevetat invenţia telefonului, aparţinând lui Alexander Graham Bell.

Alexander Graham Bell vorbind la telefon

 

1912 - Roald Amundsen a anunţat descoperirea Polului Sud. A fost, de asemenea, primul explorator care a străbătut Pasajul de Nord-Vest, din Insula Groenlanda până în Alaska.

Exploratorul Roald Amundsen

 

1932 - A încetat din viaţă Aristide Briand, om politic francez, laurat al Premiului Nobel pentru Pace, împreună cu Gustav Stresemann din Germania, pentru Tratatele de la Locarno, în 1926 (n. 28 martie 1862).

Politicianul francez Aristide Briand


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici