Sergiu Nicolaescu: Mi-aş dori să fac primul film românesc 3D. Care ar putea fi subiectul filmului

Regizorul Sergiu Nicolaescu a declarat, într-un interviu pentru Pro Cinema, că şi-ar dori să facă primul film 3D românesc şi că are în plan o continuare a comediei "Poker".

333 afișări
Imaginea articolului Sergiu Nicolaescu: Mi-aş dori să fac primul film românesc 3D. Care ar putea fi subiectul filmului

Sergiu Nicolaescu (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

La 81 de ani şi cu o listă de 50 de filme regizate în spate, Sergiu Nicolaescu a spus că şi-ar dori să facă primul film 3D românesc, dacă ar avea condiţii pentru realizarea unui asemenea proiect.

"Un film 3D nu poate fi gândit modest. Ar trebui să fie un film de dimensiuni puternice, istorice. Ar putea fi despre Primul sau Al Doilea Război Mondial. Asta ar merita făcut", a declarat Sergiu Nicolaescu în interviul pentru www.procinema.ro.

Totodată, Sergiu Nicolaescu a dezvăluit că vrea să revină în toamnă cu o continuare pentru comedia "Poker" din 2010.

"«Poker» este a doua comedie din carieră, după «Nea Marin Miliardar», şi voi începe să lucrez la o continuare. Despre ce va fi? Poveste de viaţă de astăzi, o lume nebună, un haos total. Va fi despre viaţa de astăzi din România. Vor fi în continuare o parte din actorii care au fost în primul «Poker»: Horaţiu Mălăele, Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan. Nu pot încă să vă spun ce alte nume noi vor mai juca în film", a precizat Sergiu Nicolaescu.

Totodată, Sergiu Nicolaescu - care a jucat peste 35 de roluri, de la comisarul Moldovan la Mircea cel Bătrân, mareşalul Averescu sau Carol I, şi a regizat peste 50 de producţii - spune că nu are un regizor preferat.

"Fără doar şi poate Alfred Hitchcock mi-a plăcut foarte mult. M-am inspirat din drama europeană, în special din cea franceză de exemplu pentru «Orient Express»", a spus Sergiu Nicolaescu.

El a vorbit în interviu şi despre cineaştii tineri, care i-au atras atenţia. "Un regizor tânăr foarte bun este Cristi Puiu, dar mai sunt şi alţii. Însă au nevoie de filme mari în care să-şi dovedească talentul. Asta este problema lor. Actorii de astăzi nu se impun pentru că nu au unde să se impună şi cu ce să se impună", consideră Sergiu Nicolaescu.

În plus, Sergiu Nicolaescu a recomandat vizitatorilor site-ului www.procinema.ro şi cinci filme clasice, pe care le apreciază, respectiv "Zbor deasupra unui cuib de cuci", "Psycho", "Taxi Driver", "Portocala Mecanică" şi "Scarface".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici