Serialul "În derivă", cu Marcel Iureş în rolul principal, va avea premiera pe 6 decembrie, pe HBO

"În derivă", primul serial original produs de HBO în România, cu Marcel Iureş în rolul principal, va avea premiera pe 6 decembrie, pe HBO, urmând să fie difuzat de luni până vineri, de la ora 20.30.

203 afișări
Imaginea articolului Serialul "În derivă", cu Marcel Iureş în rolul principal, va avea premiera pe 6 decembrie, pe HBO

Serialul "În derivă", cu Marcel Iureş în rolul principal, va avea premiera pe 6 decembrie, pe HBO (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"În derivă" se concentrează pe una dintre caracteristicile societăţii moderne, şedinţa de terapie, văzută prin ochii unui psihoterapeut de elită. Fiecare episod din cele 45 ale serialului se axează pe câte o sesiune de terapie - patru şedinţe individuale între psihoterapeut şi pacienţii săi, urmate de câte un episod săptămânal în care personajul principal îşi vizitează propriul terapeut.

Marcel Iureş, unul dintre cei mai cunoscuţi actori români, interpretează rolul principal în serialul "În derivă" - cel al psihoterapeutului Andrei Poenaru, al cărui univers profesional şi personal pare să se destrame, săptămână de săptămână.

Celelalte roluri din serial sunt interpretate de Maria Dinulescu, Vlad Zamfirescu, Maria Mitu, Bogdan Dumitrache, Andreea Bibiri, Tamara Creţulescu şi Gabriela Butuc.

Regia serialului "În derivă" este semnată de Adrian Sitaru şi Titus Muntean, iar producţia a fost asigurată de compania Film Factor. Producător general din partea HBO Central Europe este Marc Lorber, iar producători executivi sunt Aurelian Nica şi Andrei Creţulescu.

Lansarea serialului "În derivă" este precedată de o campanie neconvenţială în mai multe oraşe din ţară. Astfel, în urmă cu câteva zile, oraşele din România au fost luate cu asalt de bannere outdoor şi postere neconvenţionale cu imaginile actorilor din serialul "În derivă". Pentru campania de lansare, HBO a colaborat cu agenţia Propaganda, cea care a câştigat un pitch organizat în luna iulie.

În iunie 2009, HBO Europa Centrală (HBO CE) şi Dori Media Distribution GmbH au încheiat un contract pentru achiziţia de către HBO CE a drepturilor de a produce pe plan local formatul serialului de televiziune israelian "Be Tipul", care a fost deja adaptat şi produs de HBO US, sub titlul "In Treatment". În mod concret, HBO Europa Centrală a obţinut drepturile de a produce serialul pentru următoarele teritorii: Polonia, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, România şi Republica Moldova.

În România, filmările pentru "În derivă" au debutat în aprilie, la Bucureşti, şi s-au încheiat la sfârşitul lui august.

Andrei Creţulescu, producătorul serialului, a vorbit pentru MEDIAFAX, în luna august, de pe platourile de filmare, despre modul de lucru la producţie şi aşteptările HBO cu privire la "În derivă".

"Sunt 45 de episoade care se vor difuza în nouă săptămâni, de luni până vineri. O nouă zi - un nou pacient, iar săptămâna următoare, o luăm de la capăt. Titus (Muntean, n.r.) şi Adi (Sitaru, n.r.) au regizat primele 10 episoade cu schimbul, iar de la 11 încolo - câte cinci fiecare, în calupuri de câte două săptămâni", a spus Creţulescu.

Cu privire la alegerea "In Treatment" ca primul serial adaptat de HBO în regiune, Creţulescu a precizat atunci: "Originalul «In Treatment», cel israelian, este extraordinar. Dacă HBO US a reuşit un remake pe măsură, noi de ce-am fi mai prejos? Ai să râzi - exact condiţiile în care în România nu există încă o tradiţie (sau cel puţin nu la ordinea zilei) în materie (de psihoterapie, n.r.) ne-au convins că subiectul merită".

În ceea ce priveşte impactul producţiei, ale cărei costuri sunt, potrivit producătorului, "mai mici decât credea, mai mari decât spera", Creţulescu a spus că va fi unul "sensibil".

HBO (Home Box Office) s-a lansat în Europa Centrală în 1991, postul fiind disponibil în România din 1998. HBO CE, subsidiară a Home Box Office Inc., asigură programe de televiziune premium şi canale din segmentul de bază în 12 ţări din regiune, incluzând Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România, Bulgaria, Moldova, Slovenia şi Croaţia. Home Box Office Inc. este deţinut de compania Time Warner.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici