Shakespeare va fi jucat în 38 de limbi la Londra

Piesele lui William Shakespeare vor fi jucate în 38 de limbi străine, printre care şi maori şi dialectul mandarin, ca parte a unui extravagant program de teatru pentru celebrarea Jocurilor Olimpice din 2012, care vor avea loc la Londra.

35 afișări
Imaginea articolului Shakespeare va fi jucat în 38 de limbi la Londra

Shakespeare va fi jucat în 38 de limbi la Londra (Imagine: www.wikipedia.org)

Toate cele 38 de piese ale lui Shakespeare vor fi puse în scenă de câte o companie de teatru în tot atâtea limbi şi dialecte.

Reprezentaţiile vor avea loc începând cu data de 23 aprilie 2012, în celebrul teatru londonez Shakespeare's Globe, o replică fidelă a teatrului din epoca elisabetană, The Globe, unde se jucau piesele dramaturgului în timpul vieţii acestuia.

"Este de mult ştiut faptul că Shakespeare, pe lângă faptul că a devenit un mare dramaturg, constituie şi o limbă universală", a spus Dominic Droomgoole, directorul artistic al teatrului.

Printre spectacole se vor număra "Îmblânzirea scorpiei", în limba urdu, "Furtuna", în arabă, "Troilus şi Cressida", în maori, şi o montare a piesei "Regele Lear" în limbi aborigene.

De asemenea, piesele vor fi montate în turcă, greacă, lituaniană şi în dialectul shona din Zimbabwe. Programul include şi o reprezentaţie în limbajul semnelor a piesei "Zadarnicele chinuri ale dragostei".

Shakespeare's Globe este localizat pe malul de sud al Tamisei, în apropierea locului unde se afla teatrul original, şi este construit în acelaşi stil, având o scenă în aer liber, un spaţiu cu locuri ieftine la sol şi un acoperiş din stuf deasupra galeriilor, unde sunt locuri mai scumpe.

Jocurile Olimpice din 2012 se vor desfăşura la Londra în perioada 27 iulie - 12 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici