Show-ul "MasterChef", lider absolut de audienţă, marţi seară, la Pro TV

Show-ul "MasterChef" a fost lider absolut de audienţă, marţi seară, la Pro TV, când concurenţii emisiunii au trecut printr-o probă dificilă, au gătit la cantina săracilor, informează televiziunea.

276 afișări
Imaginea articolului Show-ul "MasterChef", lider absolut de audienţă, marţi seară, la Pro TV

Show-ul "MasterChef", lider absolut de audienţă, marţi seară, la Pro TV

O probă dificilă în deplasare, la cantina săracilor, le-a pus la grea încercare concurenţilor "MasterChef" abilităţile de lucru în echipă şi sub presiune, contra cronometru. Cele două echipe, roşie şi albastră, au pregătit meniuri tradiţionale pentru cantina săracilor, unde au avut de hrănit nu mai puţin de 400 de persoane. Pentru echipa care a pierdut această probă, cea albastră, seara s-a încheiat cu proba sub presiune, în urma căreia Aurelia şi Dorin au fost eliminaţi. Telespectatorii Pro TV au fost şi ei alături de concurenţii "MasterChef", show pe care şi l-au trecut în programul de 1 mai, astfel că emisiunea a fost lider absolut de audienţă, înregistrând la 22.11 un vârf de audienţă la nivelul publicului său ţintă de 15,7 puncte de rating şi 35,3% cotă de piaţă, adică de mai mult de 11 ori în plus faţă de Antena 1 care abia obţinea 1,4 puncte de rating şi 3,1% cotă de piaţă.

"MasterChef" a fost lider detaşat de audienţă pe toate segmentele de public. Pro TV a condus pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, cu o audienţă medie de 10,7 puncte de rating şi 27,6 procente din cota de piaţă, mai mult decât triplu faţă de Antena 1, care abia aduna 3,4 puncte de rating şi 8,8% cotă de piaţă. Şi pe publicul din mediul urban Pro TV a condus cu o medie de 8,7 puncte de rating şi 19,1% cotă de piaţă, mai mult decât dublu faţă de Antena 1 care s-a clasat a patra, după Antena 3 şi Kanal D, cu o medie de 3,5 puncte de rating şi 7,7% cotă de piaţă. Şi la nivelul întregii populaţii a ţării, "MasterChef" nu a avut rival, Pro TV fiind primul în topul audienţelor cu o medie de 7,9 puncte de rating şi 17,6% cotă de piaţă, în timp ce Antena 1 s-a clasat abia pe locul al treilea, după Kanal D, cu 3,9 puncte de rating şi 8,7% cotă de piaţă.

La cantina săracilor, stresul şi-a spus cuvântul, astfel că tensiunile nu au întârziat să apară între concurenţi. Sissoko, liderul echipei albastre, s-a lăsat condus de emoţii şi nu a reuşit să îşi ţină în frâu oamenii decât către finalul probei, astfel că nu mică le-a fost surpriza juraţilor să constate că ostropelul pregătit de ei a fost mult prea gătit şi fără gust. La polul opus, Bogdan Alexandrescu, liderul echipei roşii, a demosntrat că poate fi şi dur atunci când e nevoie: oamenii săi au părut mai bine organizaţi, deşi neînţelegerile cu echipa adversă nu au fost puţine.

Timp de patru ore cât au avut la dispoziţie, concurenţii au gătit ciorbă ţărănească de văcuţă, ostropel de pui cu piure de cartofi şi plăcintă cu mere (echipa albastră) şi ciorbă de salată verde cu afumătură, tochitură de porc cu mămăligă şi plăcintă cu brânză şi stafide (echipa roşie).

"E o cantitate de mâncare pe care nu am făcut-o niciodată", a spus Bogdan, în vreme ce Izaura a recunoscut că acesta a fost singurul moment din această competiţie când a simţit că cedează fizic. "Aş fi delicat să spun că e obositor, e stresant, scoate vlaga din tine", a completat Sissoko.

La finalul probei, în urma voturilor celor care au mâncat la cantină, ambele echipe au primit puncte şi astfel s-a ales echipa câştigătoare: echipa roşie a ieşit învingătoare pentru gustul bun al mâncării pe care a pregătit-o, în vreme ce echipa albastră, deşi a mizat pe farmecul Andreei de a atrage mai multe voturi, a pierdut. Învinşii, cei din echipa albastră condusă de Sissoko, au intrat sub clocotul probei sub presiune, acolo unde s-au întâlnit cu un maestru bucătar de talie internaţională, Chef Henrik Sebok.

Celebru în toată lumea, invitatul de la "MasterChef" le-a arătat concurenţilor cum să gătească un fel de mâncare inedit, pe bază de carne de căprioară şi homar, urmând ca cei intraţi la proba sub presiune să reproducă întocmai acest fel. Iar misiunea i-a pus pe mulţi în încurcătură. La final, după ce juraţii şi invitatul acestora au gustat din preparatele concurenţilor, au curs şi comentariile usturătoare.

Nimeni nu a reuşit să atingă nivelul farfuriei pregătite de Chef Henrik Sebok, cu toate acestea primele trei farfurii care şi-au îndeplinit cât de cât misiunea au fost desemnate cele ale Izaurei, ale lui Mimi şi lui Andreei. La polul opus, Sissoko, Dorin, Alexandru, Aurelia şi Mehrzad au fost cei care au prezentat cele mai dezamăgitoare farfurii. Momentele acestea au fost cumplite pentru Sissoko, care s-a simţit tot timpul responsabil pentru intrarea la proba sub presiune. Acesta a mărturisit că îşi asumă toată vina pentru că şi-a adus coechipierii în acest test şi că, în opinia sa, cel care ar trebui să plece acasă este chiar el. Decizia juriului şi a lui Chef Henrik Sebok a fost însă alta: Aurelia şi Dorin au fost eliminaţi.

Marţea viitoare, de la ora 20.30, urmează noi provocări pentru cei 15 concurenţii rămaşi în cursa pentru titlul de "MasterChef".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici