Sibiu: Artişti de pe trei continente, în cele 17 spectacole de dans incluse în programul FITS

Artişti de pe trei continente vor prezenta 17 spectacole de dans la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), oferind publicului "o călătorie fascinantă" prin America de Sud, Europa şi Asia.

125 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Artişti de pe trei continente, în cele 17 spectacole de dans incluse în programul FITS

Sibiu: Artişti de pe trei continente, în cele 17 spectacole de dans incluse în programul FITS (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de organizatori FITS, cea de-a XXI-a ediţie a manifestării propune "o călătorie fascinantă în lumea dansului printr-un sezon de spectacole ce aduce pe scenă artişti de pe trei continente".

Organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu spun că dansul ocupă un loc special în programul ediţiei din acest an, care va avea loc în perioada 6 - 15 iunie.

Festivalul include 17 spectacole prezentate de artişti din ţări precum Polonia, Spania, Brazilia, Israel, Franţa şi Japonia, care vor prezenta stiluri şi abordări diferite.

Sezonul de dans din cadrul FITS 2014 va fi deschis de Teatrul de Balet din Polonia, cu un spectacol despre setea de a trăi şi a supravieţui, care se remarcă prin tehnica îmbinării dansului contemporan cu mijloacele teatrale şi muzica tradiţională poloneză.

Spectacolul intitulat "Patruzeci" face o cronică a ultimilor patruzeci de ani şi a schimbărilor prin care au trecut Polonia şi Europa, pornind de la biografia unei femei. Spectacolul va avea loc în prima zi de festival la sala Colegiului Naţional "Octavian Goga" din Sibiu, de la ora 18.00.

FITS Sibiu va avea loc în perioada 6 – 15 iunie în peste 60 de locuri din municipiul Sibiu şi împrejurimi.

La festival vor participa peste 2.500 de artişti din 70 de ţări, circa 62.000 de spectatori fiind aşteptaţi, zilnic, la evenimentele programate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici