Sibiu: Şase concerte în cadrul Festivalului George Enescu

Festivalul Internaţional George Enescu a început, duminică seara, la Sibiu, iar în cadrul acestuia vor avea loc şase concerte.

2 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Şase concerte în cadrul Festivalului George Enescu

Sibiu: Şase concerte în cadrul Festivalului George Enescu

În Capitala Culturală Europeană festivalul a debutat, duminică seara, cu concertul Ansamblului Europa Galante, care a interpretat muzică barocă şi clasică la instrumente originale. Sute de sibieni au fost prezenţi în Sala Thalia din Sibiu şi şi-au exprimat încântarea că Festivalul George Enescu poate fi urmărit şi în Capitala Culturală.

Următoarele concerte vor avea loc tot în Sala Thalia din Sibiu: Dinu Lipatti Trio Berlin (luni), Camerata Lysy (marţi), Recital de Pian Abdel Rahman El Bacha (vineri), Recital Filarmonica de Stat Sibiu (sâmbătă) şi Basel Chamber Orchestra (vineri, 21 septembrie).

Unul dintre cele mai aşteptate concerte de către publicul sibian este cel al Camerata Lysy. Camerata Lysy este recunoscută internaţional drept una dintre cele mai bune orchestre de cameră din acest moment datorită tehnicii strălucitoare, dar şi a muzicalităţii deosebite, având concerte la Royal Festival Hall în Londra, Teatrul de pe Champs Elysees din Paris şi Festivalul de la Edinbourg. Camerata este condusă, încă de la înfiinţarea sa, din 1977, de către directorul artistic Alberto Lysy şi reuneşte tineri virtuozi ai instrumentelor de coardă din toată lumea.

Ediţia 2007, a XVIII-a- a Festivalului şi Concursului Internaţional ''George Enescu'', se desfăşoară la Bucureşti şi Sibiu în perioada 1 - 23 septembrie 2007. Potrivit organizatorilor, obiectivele ediţiei 2007 au în vedere, în principal, prezentarea şi promovarea creaţiei enesciene de către mari artişti şi mari colective artistice din întreaga lume; prezentarea şi promovarea creaţiei artistice şi a valorilor interpretative ale muzicii româneşti contemporane; oferirea unei platforme de prestigiu pentru lansarea unor interpreţi de valoare, din rândul tinerei generaţii şi promovarea laureaţilor ediţiilor precedente.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici