Silviu Purcărete revine pe scena Teatrului Naţional Sibiu cu spectacolul "Călătoriile lui Gulliver"

Spectacolul "Călătoriile lui Gulliver", după Jonathan Swift, în regia lui Silviu Purcărete, va fi prezentat, sâmbătă şi duminică, în avanpremieră, pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, proiectul fiind iniţiat în urmă cu trei ani în parteneriat cu Festivalul de la Edinburgh.

280 afișări
Imaginea articolului Silviu Purcărete revine pe scena Teatrului Naţional Sibiu cu spectacolul "Călătoriile lui Gulliver"

Silviu Purcărete (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu prezintă, sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00, avanpremiera spectacolului "Călătoriile lui Gulliver", după Jonathan Swift.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de reprezentanţii Teatrului Naţional "Radu Stanca", "Călătoriile lui Gulliver" este un proiect cultural iniţiat în urmă cu trei ani, în parteneriat cu Festivalul de la Edinburgh, şi finanţat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional, care a constat într-o serie de ateliere ce şi-au găsit finalitatea în acest spectacol.

Premiera va avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, în 26 mai, de la ora 21,00, urmând ca spectacolul să fie prezentat apoi la Edinburgh, în perioada 17-20 august.

"Seria de exerciţii scenice coordonate de regizorul Silviu Purcărete îşi propune o abordare inedită a romanului lui Swift în care fantezia se împleteşte cu o aspră satiră politică. Având ca suport o partitură originală semnată de compozitorul irlandez Shaun Davey, creatorul suitei muzicale pentru Vocile din Cimitirul Vesel, producţia lui Silviu Purcărete reuneşte aspecte sociale şi culturale ale lumii din jurul nostru, explorând teme ca visul, călătoria, exilul, emigrarea, singurătatea şi apartenenţa", se arată în comunicatul TNRS.

Acesta este al optulea spectacol montat de Silviu Purcărete pe scena Teatrului Naţional din Sibiu.

Biletele pentru avanpremieră au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrală din Sibiu şi online pe eventim.ro, la preţul de 30 de lei, respectiv 20 de lei cu reducere. Acest spectacol nu este recomandat tinerilor sub 16 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici