"Sinucigaşul" Dan Puric, în premieră la TNB

Spectacolul "Sinucigaşul", după piesa lui Nikolai Erdman, în regia lui Felix Alexa şi cu Dan Puric în rolul principal, va avea premiera oficială pe 24 mai, la Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional Bucureşti, anunţă instituţia de spectacole.

710 afișări
Imaginea articolului "Sinucigaşul" Dan Puric, în premieră la TNB

"Sinucigaşul" Dan Puric, în premieră la TNB (Imagine: Tudor Predescu/TNB)

Înaintea premierei oficiale, spectacolul va avea reprezentaţii pe 16, 17 şi 23 mai.

"Sinucigaşul", de Nikolai Erdman, este "o comedie amară pe care au vrut s-o pună în scenă mari regizori, ca Meyerhold şi Stanislavski, dar pe care a interzis-o însuşi Stalin", potrivit TNB.

Autorul, un scriitor de geniu, a fost deportat în Siberia şi condamnat să rămână un anonim. După moartea sa, această piesă i-a adus dramaturgului celebritatea internaţională. "Sinucigaşul" se joacă astăzi peste tot în lume, lansând o întrebare dramatică: "Viaţa are sens?".

Piesa este "un rechizitoriu tragicomic la adresa egoismului feroce, o farsă în care viaţa nu face nici două parale, iar moartea este speculată în folosul interesului propriu", menţionează TNB.

Spectacolul este "de o actualitate şocantă şi dureroasă", mai adaugă instituţia bucureşteană de spectacole.

În distribuţie, alături de Dan Puric, figurează Costel Constantin, Adela Mărculescu, Ileana Olteanu, Marius Bodochi, Marius Manole, Tania Popa, Silviu Biriş, Maria Buză, Andrei Finţi, Lamia Beligan, Rodica Ionescu, Florin Lăzărescu, Tatiana Constantin/ Ana Macovei, Vitalie Bichir, Alexandru Nedelcu şi Nikita Dembinski.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici