Slovena Maya se retrage din selecţia TVR pentru Eurovision 2008

Piesa "Time To Rise", interpretată de Maya, din Slovenia, a fost retrasă din selecţia naţională Eurovision 2008, compozitorul sloven Ziga Pirnat anunţând, joi, că piesa a fost acceptată şi în finala naţională a Irlandei, informează un comunicat TVR.

2 afișări
Imaginea articolului Slovena Maya se retrage din selecţia TVR pentru Eurovision 2008

Slovena Maya se retrage din selecţia TVR pentru Eurovision 2008

"Când am aflat că am fost acceptaţi în Irlanda şi trebuia să decidem pentru o singură competiţie a fost unul dintre cele mai dificile momente pentru noi. România ne-a oferit o oportunitate, ne-a primit cu braţele deschise şi ne-a adus cea mai fericită zi din viaţă. A fost cel mai mare succes atât al meu, cât şi al Mayei. Demarasem căutarea de sponsori pentru acest proiect imens, începusem un curs intensiv de limba română şi am muncit câte 12 ore pe zi. Dar, până la urmă, posibilitatea de a fi printre cei şase finalişti din Irlanda, una dintre "marile puteri" ale Eurovisionului, a fost o ofertă pe care nu am putut-o refuza. Mulţumesc României încă o dată! Nu vă vom uita şi promit că voi continua să învăţ româna, să promovez cultura şi deschiderea României, precum şi spiritul european de care aţi dat dovadă", a declarat Ziga Pirnat, în numele său şi al Mayei.

Conform regulamentului, locul melodiei ieşite din concurs a fost ocupat de piesa "Vânt de vară" (muzică: Dincă Zamfira Maria; versuri: Dincă Zamfira Maria; interpretă: Monique), fiind următoarea compoziţie clasată pe lista rezervelor, în ordinea punctajului.

Aceasta este a treia piesă care iese din selecţia pentru Eurovision, după ce, în 21 ianuarie, TVR a anunţat retragerea piesei "Vorbe care dor", interpretată de formaţia 3 Sud Est, şi descalificarea din concurs a cântecului "Your Love", interpretat de Paradise, deoarece mai fusese prezentat public înainte de octombrie 2007, încălcând astfel regulile concursului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici