Societatea DAKINO şi Teatrul Naţional Bucureşti sunt în proces

Societatea DAKINO şi Teatrul Naţional Bucureşti (TNB) sunt în proces pentru recuperarea unor datorii, primul termen fiind stabilit pentru 19 aprilie, informează site-ul Tribunalului Capitalei.

80 afișări
Imaginea articolului Societatea DAKINO şi Teatrul Naţional Bucureşti sunt în proces

Societatea DAKINO şi Teatrul Naţional Bucureşti sunt în proces (Imagine: Shutterstock)

Potrivit site-ului instanţei, obiectul cauzei este "procedura insolvenţei - societăţi cu răspundere limitată", SC DAKINO SRL figurând ca debitor, iar Teatrul Naţional Bucureşti figurând drept creditor.

Pe de o parte, reprezentantul DAKINO - care organizează festivalul de film omonim -, Dan Chişu, a declarat pentru MEDIAFAX că societatea sa cere TNB suma datorată pentru renovarea spaţiului din teatru pe care l-a folosit cu chirie, din 2004 până în 2009. Chişu a spus că a fost nevoit să facă investiţii majore în acest spaţiu de birouri, deoarece, din cauza infrastructurii, aveau loc inundaţii frecvent.

El a mai declarat că fostul director al teatrului, Dinu Săraru, a fost de acord să deducă suma investită din chiria pe care firma DAKINO o plătea instituţiei de spectacole. Chişu a spus că, odată cu venirea la conducerea TNB a lui Ion Caramitru, instituţia a refuzat să îi mai recunoască investiţia în spaţiul de birouri. Mai mult, Chişu a specificat că SC DAKINO SRL avea un contract de închiriere cu TNB pe zece ani, dar, în urmă cu doi ani, li s-a cerut să elibereze spaţiul ocupat, deoarece ar fi urmat ca teatrul să fie renovat.

Lucrările de reabilitare a Teatrului Naţional Bucureşti, un proiect iniţiat în 2007, vor începe până în luna martie a acestui an.

Pe de altă parte, directorul TNB, Ion Caramitru, a declarat pentru MEDIAFAX că, de fapt, instituţia de spectacole a dat în judecată SC DAKINO SRL, pentru că aceasta are o "datorie istorică" faţă de teatru, din chirie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici