Soprana italiană Magda Olivero a murit la vârsta de 104 ani

Cântăreaţa de operă Magda Olivero, una dintre marile dive italiene, cu o carieră de peste 70 de ani, a murit luni, la vârsta de 104 ani, la Milano, informează bbc.co.uk.

182 afișări
Imaginea articolului Soprana italiană Magda Olivero a murit la vârsta de 104 ani

Soprana italiană Magda Olivero a murit la vârsta de 104 ani (Imagine: Captură Video)

Artista era internată în spital după ce suferise un atac vascular cerebral în august, potrivit agenţiei de presă italiene Ansa.

Magda Olivero a debutat pe scenă în anii 1930, dar s-a retras din muzică după ce s-a căsătorit, în 1941. A fost convinsă să revină în lumea operei zece ani mai târziu, bucurându-se de un succes uriaş în Europa şi Statele Unite ale Americii. Olivero a susţinut concerte în public chiar şi la vârsta de 99 de ani.

Opera La Scala din Milano, unde Olivero a cântat la începutul carierei sale, a rugat publicul să păstreze un moment de reculegere înaintea concertului de luni seară.

Opera din Milano a descris vocea sopranei drept charismatică, jocul său, ca formidabil, iar inteligenţa, "iute şi acidă până la final".

Ziarul italian La Repubblica i-a descris vocea ca încă "grandioasă", după un concert susţinut în 2010 la Palazzo Cusani din Milano.

The New York Times a descris-o pe diva italiană ca fiind o "soprană care, pentru decenii întregi, a transpus publicul din jurul lumii într-o frenezie de adulaţie care era dramatică şi grandioasă, chiar şi după standardele lumii operei, în ciuda faptului că, aşa cum ea însăşi a recunoscut, nu avea o voce foarte drăguţă". Ani la rând, copii piratate ale înregistrărilor cu vocea sa "au circulat din mână în mână printre legiunile de fani" ai divei, mai scrie publicaţia americană.

Rolurile pe care Magda Olivero şi-a pus amprenta au fost "Tosca", din opera lui Giacomo Puccini, "Fedora", din opera omonimă de Umberto Giordano, şi "Medea" lui Luigi Cherubini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici