Spectacol dedicat lui Nichita Stănescu, la Koln şi Frankfurt - GALERIE FOTO

Spectacolul "Dialoguri şi fantezii în jazz", în regia lui Ion Caramitru, care recită o serie de versuri româneşti, în dialog cu ritmurile de jazz compuse şi interpretate de Johnny Răducanu, va fi prezentat de Institutul Cultural Român în Germania, la Koln şi Frankfurt, pe 16, respectiv 17 mai.

45 afișări
Imaginea articolului Spectacol dedicat lui Nichita Stănescu, la Koln şi Frankfurt - GALERIE FOTO

"Dialoguri şi fantezii în jazz", cu Ion Caramitru şi Johnny Răducanu, la Koln şi Frankfurt (Imagine: Mediafax Foto)

GALERIE FOTO

Majoritatea poeziilor prezentate îi aparţin lui Nichita Stănescu, căruia îi este dedicat spectacolul.

"Dialoguri şi fantezii în jazz" are la bază un concept scenic elaborat de Ion Caramitru, în care se îmbină interpretarea actoricească, muzica de jazz şi lirismul unor texte poetice semnate, printre alţii, de Tudor Arghezi, Dan Verona, Petre Stoica, Miron Radu Paraschivescu, Lucian Avramescu şi Ana Blandiana.

Institutul Cultural Român (ICR), prin Direcţia Români din Afara Ţării, prezintă, la Koln şi Frankfurt, două reprezentaţii ale spectacolului "Dialoguri şi fantezii în jazz", reluat în noiembrie anul trecut la Teatrul Naţional din Bucureşti (TNB), la peste doi ani după ce a avut premiera, în mai 2006.

Spectacolul a participat de atunci la mai multe festivaluri de teatru din ţară, fiind prezentat şi la Londra şi Paris.

Turneul din Germania este organizat în parteneriat cu UNITER şi Centrul Cultural Român din Koln.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici