Spectacol în regia lui Carlos J. Pessoa, pe scena Teatrului Odeon

Teatro da Garagem din Lisabona (Portugalia) prezintă, duminică, la Teatrul Odeon din Bucureşti spectacolul "Teatro-Clip", o producţie a anului trecut, în regia lui Carlos J. Pessoa, care semnează atât scenariul, cât şi conceptul vizual al spectacolului.

47 afișări
Imaginea articolului Spectacol în regia lui Carlos J. Pessoa, pe scena Teatrului Odeon

Spectacol în regia lui Carlos J. Pessoa, pe scena Teatrului Odeon

Din distribuţia spectacolului, care durează o oră, fac parte actorii: Ana Palma, Beatriz Portugal, Carla Bolito, Fernando Nobre, Iolanda Laranjeiro, Miguel Mendes, Miguel Damião, Maria João Vicente şi Pedro Lacerda.

Fundaţia Culturală "Camil Petrescu" şi Teatrul Luni de la Green Hours au coprodus, anul trecut, spectacolul cu piesa "Acid (despre emigraţie şi poate chiar mai mult...)" de Carlos J. Pessoa, tradusă de Simina Popa, în regia lui Cristian Dumitru. Premiera a avut loc pe 20 noiembrie în prezenţa autorului şi a ambasadorului Portugaliei în România.

O altă întâlnire cu dramaturgul a avut loc la Facultatea de Teatru din cadrul UNATC. De asemenea, acesta a făcut şi o vizită la Centrul de Limbă Portugheză/ Instituto Camões din cadrul Facultăţii de Limbi Străine a Universităţii Bucureşti.

Carlos J. Pessoa s-a născut la Lisabona, în 1966. A studiat actoria la Şcoala Superioară de Teatru şi Cinema din Lisabona (Escola Superior de Teatro e Cinema – ESTC). Este licenţiat în Teatru şi Educaţie al aceleiaşi instituţii, unde, în prezent, predă şi este director al departamentului de teatru. În 1989, el a co-fondat compania independentă Teatro da Garagem.

În 1993, Clubul Portughez de Arte şi Idei i-a acordat Premiul pentru cea mai bună piesă, pentru "Café magnético". În 2000 i-a fost atribuit Premiul Cyberkioske99 pentru piesa "Desertos - evento didáctico seguido de um poema grátis". În 2003, a primit o menţiune specială din partea Asociaţiei Portugheze a Criticilor de Teatru pentru spectacolul "Circo".

Teatro da Garagem este finanţat în prezent de Ministerul Culturii/ Institutul Artelor din Portugalia. Compania îşi dedică activitatea artistică cercetării, experimentând noi forme de scriere dramatică şi expresie scenică.

Pe lângă producţiile proprii, Teatro da Garagem derulează programe pedagogice şi comunitare, în colaborare cu şcolile şi asociaţiile din vecinătatea teatrului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici