Spectacole de Horaţiu Mălăele şi Felix Alexa, în premieră la TNB

Spectacole în regia lui Andrei Belgrader, Horaţiu Mălăele, Felix Alexa şi Dan Tudor vor avea premiera la Teatrul Naţional Bucureşti până la finalul acestei stagiuni, informează instituţia de spectacole.

111 afișări
Imaginea articolului Spectacole de Horaţiu Mălăele şi Felix Alexa, în premieră la TNB

Horaţiu Mălăele (Imagine: Mediafax Foto)

La TNB se află în lucru opere ale dramaturgiei clasice româneşti şi universale, toate sălile teatrului fiind antrenate simultan în pregătirea unor noi spectacole.

Astfel, la Sala Mare, Dan Tudor montează "Comedia norilor", o spumoasă adaptare după "Norii", de Aristofan, a cărei premieră este prevăzută pentru începutul lunii mai.

La Sala Amfiteatru, Felix Alexa se află într-un stadiu avansat de pregătire a spectacolului "Sinucigaşul", de Nicolai Erdman, cu Dan Puric în rolul principal. Spectacolul va avea premiera tot în luna mai.

Până la finalul stagiunii 2008/2009, TNB va mai prezenta şi premiera spectacolului "Tartuffe", după Molière, montarea aparţinând regizorului invitat Andrei Belgrader, stabilit în SUA, după ce, în anii '70, cenzura comunistă a interzis toate spectacolele sale.

"Tartuffe" va avea premiera la Sala Amfiteatru şi îl va aduce pe scena Naţionalului pe Horaţiu Mălăele în rolul titular.

Trecând la pupitrul regizoral, Horaţiu Mălăele va monta "Lecţia", de Eugen Ionesco, premiera spectacolului fiind programată în luna mai, la Sala Atelier.

În calitate de regizor, Ion Caramitru a început, joi, repetiţiile la "Toţi fiii mei", de Arthur Miller, premiera urmând să aibă loc la începutul stagiunii viitoare.

În rolurile principale, publicul îi va vedea pe scena mare a TNB pe Victor Rebengiuc şi Sanda Toma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici