Video Spectacole de Mihai Mihalcea şi Maria Baroncea, la Platforma Dansului Contemporan

Spectacole precum "Surfing Twisted (E)motions" de Mihai Mihalcea şi "Fantasy Show Made Out of Trash" de Maria Baroncea se numără printre evenimentele prezentate în cadrul Platformei Dansului Contemporan, care se va desfăşura între 17-20 septembrie, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

230 afișări

Platforma Dansului Contemporan se va desfăşura sub titulatura "Băi, efemerule".

"Ne referim la efemeritatea atenţiei pe care autorităţile o acordă dansului în general", a declarat directorul Centrului Naţional al Dansului (CNDB), Mihai Mihalcea.

"Dansul este privit, în continuare, ca o formă de divertisment (...) ca un accesoriu (...) efemeritatea aceasta se reflectă până la nivel instituţional", a adăugat el.

Potrivit lui Mihai Mihalcea, "acest eveniment exprimă urgenţa de a ne reafirma spaţiul pe care îl simţim în continuare fragil".

Totodată, directorul artistic al CNDB, Vava Ştefănescu, a spus că artiştilor invitaţi la Platforma Dansului Contemporan li s-a dat libertatea de a alege cu ce spectacol să se prezinte, putând include şi repetiţii deschise.

Astfel, platforma, care, potrivit Vavei Ştefănescu, intenţionează să prezinte starea dansului contemporan din România, include avanpremiere, spectacole vechi de cel mult doi ani sau spectacole în lucru.

La Mediateca din sediul CNDB, publicul poate viziona şi înregistrări ale unor spectacole de dans contemporan românesc.

Evenimentul, realizat cu un buget de 90.000 de lei, prezintă 17 artişti străini, printre care Brynjar Bandlien (Norvegia) şi Rui Catalao (Portugalia).

Printre artiştii români care îşi prezintă proiectele în cadrul evenimentului se mai numără Iona Mona Popovici şi Mihaela Dancs.

Deschiderea Platformei va avea loc pe 17 septembrie, la ora 15.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici