Spectacole din Bulgaria, Croaţia, Grecia şi România, la Festivalul OLIVE

Spectacole din Bulgaria, Croaţia, Grecia şi România vor fi prezentate în cadrul Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru OLIVE, care se desfăşoară între 14 şi 20 septembrie şi este organizat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC).

154 afișări
Imaginea articolului Spectacole din Bulgaria, Croaţia, Grecia şi România, la Festivalul OLIVE

Spectacole din Bulgaria, Croaţia, Grecia şi România, la Festivalul OLIVE

Festivalul reuneşte 50 de studenţi şi profesori din 14 ţări: Austria, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Israel, Italia, Macedonia, Serbia, Slovenia, Spania, Turcia şi România.

Începînd cu anul 1997, măslinul - OLIVE - defineşte identitatea unui festival al şcolilor de teatru din Balcani, fosta Iugoslavie şi spaţiul mediteranean.

Sub patronajul Institutul Internaţional de Teatru Mediteranean (IITM) - s-au pus bazele reţelei OLIVE, care facilitează interacţiunea şi schimbul de experienţe interculturale într-un cadru profesionist.

În cadrul festivalului, participanţii vor prezenta o scenă dintr-un text din dramaturgia ţării din care vin, cât şi un fragment dintr-o piesă consacrată, fragment comun tuturor prezentărilor.

În 2009, tema comună de cercetare este "Ionesco Today", iar piesa aleasă - din care fiecare ţară selectează un fragment - este "Cântăreaţa cheală".

OLIVE este un festival-laborator de cercetare şi creaţie, care instituie un spaţiu mobil de comunicare şi un schimb autentic de practici performative.

Autorii abordaţi anterior în cadrul festivalului au fost Lorca, Molière, Pirandello, Aristofan, Goldoni, Shakespeare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici