Spectacole din Lituania şi Japonia, la Festivalul de Teatru de la Sibiu - GALERIE FOTO

"Livada de vişini", de Eimuntas Nekrosius (Rusia/ Lituania), şi "Titus Andronicus", de Masahiro Yasuda (Japonia), se numără printre spectacolele care vor fi prezentate la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

78 afișări
Imaginea articolului Spectacole din Lituania şi Japonia, la Festivalul de Teatru de la Sibiu - GALERIE FOTO

„Carpe Diem”, realizat de Polish Dance Theatre (Imagine: Mirka Maruszak/www.ptt-poznan.pl)

GALERIE FOTO

O altă prezenţă interesantă va fi spectacolul "Woyzek", montat de Andryi Zholdak, o producţie a companiei Agency Culture-Europe.

Regizorul ucrainean este cunoscut scenei româneşti datorită unor spectacole precum "Idiotul", "Othello?!" sau "Viaţa cu un idiot", montate la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu.

Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului se va desfăşura în perioada 28 mai - 7 iunie, evenimentul fiind organizat sub patronajul preşedintelui României şi a Reprezentanţei Comisiei Europene.

Ediţia din 2009 va include 358 de evenimente, pe parcursul a 11 zile, şi trupe din 70 de ţări, potrivit organizatorilor.

Spectacolele prezentate anul acesta vin din ţări precum Canada, Rusia, Franţa şi Statele Unite şi vor avea loc atât în săli de teatru, cât şi în spaţii neconvenţionale.

Vor fi montate şi spectacole ale unor regizori români de marcă, precum Alexandru Dabija, Tompa Gabor, Horaţiu Mălăele, Victor Ioan Frunză şi Dragoş Galgoţiu.


Dansul contemporan sau limbajul teatral corporal va fi adus la Sibiu de „Carpe Diem”, realizat de Polish Dance Theatre, „Manimation”, al Nadine Bommer Dance Company (Israel) sau „Monger” The Suzanne Dellal Centre (Israel).

Centrul istoric al oraşului va fi scena unor spectacole de stradă impresionante, de instalaţii sau itinerante, cu elemente de circ: „Paradă elefantescă” (Treteaux du Coeur Volant), „Daimonion” (Teatro do Mar) sau „L’Odyssée des Saltimbanques” şi „Le Voyage des Aquarêves” (Compania Malabar).


Pe toată perioada Festivalului vor avea loc expoziţii, lansări de carte, spectacole-lectură şi conferinţe, care vor aduce la masa de discuţii personalităţi ale lumii culturale naţionale şi internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici