Spectacolele Comediei Franceze se vor juca cu casa închisă la Bucureşti

Seria de spectacole susţinute de Comedia Franceză debutează, luni seară, la Bucureşti, Henri Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti, fiind de părere că acestea se vor juca în Capitală cu casa închisă.

51 afișări
Imaginea articolului Spectacolele Comediei Franceze se vor juca cu casa închisă la Bucureşti

Imagine din spectacolul "La Festa" de Spiro Scimone, în regia lui Galin Stoev

"Cred că, pentru publicul român, această prezenţă a Comediei Franceze la Bucureşti este importantă. O mărturie este faptul că timp de trei zile se va juca cu casa închisă", a declarat Henri Paul.

Primul spectacol va fi susţinut luni seară, la sediul Institutul Francez din Bucureşti, unde actorii Michel Favory şi Catherine Ferran de la Comedia Franceză vor susţine o lectură din poezii şi alte texte literare. Accesul publicului la lectura pe care cei doi actori o vor susţine luni seară este gratuit.

"Nu vor fi decât capodopere ale poeziei. Voi face un colaj de poezie de Baudelaire, Mallarme, Rimbaud", a explicat Favory.

În continuare, marţi, miercuri şi vineri, la Teatrul Odeon va fi prezentat un spectacol al Comediei Franceze, ce reuneşte două piese - "Les Précieuses ridicules", de Molière, pusă în scenă de englezul Dan Jemmett, şi "La Festa", de Spiro Scimone, pusă în scenă de bulgarul Galin Stoev.

"«Les Précieuses ridicules» este o interpretare memorabilă a lui Moliere. O familie - mama, tata şi fiul - vorbesc despre cotidianul abisal al cuplurilor", a spus actriţa Catherine Hiegel, care în spectacol o interpretează pe mamă.

"Cred că avem dreptate prin reactualizarea acestei piese - în Franţa vorbim despre «bling bling» deja de mai bine de un an de zile", a mai spus ea, făcând referire la preşedintele francez Nicolas Sarkozy, poreclit "Preşedintele Bling-Bling".

"Sper că o să vă placă imaginea asupra Comediei Franceze pe care v-o vom arăta", a conchis actriţa.

Spectacolele din România fac parte dintr-un amplu turneu pe care Comedia Franceză (La Comédie-Française) îl susţine în a doua parte a acestui an, ce cuprinde zece ţări din Europa de Est nou intrate în Uniunea Europeană.

Pe lângă România, mai sunt programate spectacole în Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia şi Slovenia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici