Spectacolul coregrafic "Exil în pământul uitării" are premiera luni la TNB

Spectacolul coregrafic "Exil în pământul uitării", de Andreea Tănăsescu, un show de teatru-dans despre iubire, trădare şi neputinţă, va fi prezentat în premieră luni, de la ora 19.30, la Sala Atelier a Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), anunţă instituţia de spectacole.

171 afișări
Imaginea articolului Spectacolul coregrafic "Exil în pământul uitării" are premiera luni la TNB

Spectacolul coregrafic "Exil în pământul uitării" are premiera luni la TNB (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Exil în pământul uitării" este un spectacol interdisciplinar creat prin juxtapunerea unor forme diferite de arte (dans, teatru, arte vizuale).

Proiectul, iniţiat şi condus de Andreea Tănăsescu (o coregrafă care în ultimii ani a studiat şi lucrat în Franţa şi Canada), îşi propune realizarea unor succesiuni de experimente sonore, vizuale şi coregrafice pornind de la texte scrise de scriitorul şi filosoful român de origine ebraică Barbu Fundoianu (Benjamin Fondane), emigrat în Franţa la începutul secolului al XX-lea.

Spectacolul poartă acest germene al absurdului caracteristic vieţii scriitorului, prins în mrejele jocurilor de culise din anii războiului. Destinul captivant, tragic al scriitorului, captat în "scrisorile doamnei Fondane către familia Maritain" şi în dialogul acesteia cu un partener imaginar, constituie suportul psihologic, dar şi pretextul pentru a sugera în gestual o arheologie emoţională inedită.

Proiectul a fost deja apreciat la Luxemburg într-o etapă de lucru anterioară şi a primit o invitaţie pentru a fi inclus în Festivalul Internaţional de Dans Bacău 2009.

"Exil în pământul uitării" a fost realizat cu ocazia Anului European dedicat creativităţii şi inovaţiei artistice şi a împlinirii a 65 de ani de la moartea scriitorului Barbu Fundoianu, fiind cofinanţat de Asociaţia Opus, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti şi Centrul "George Apostu" Bacău.

Echipa proiectului este formată din dansatorii Vanda Ştefănescu, Sanno Momo Peter, Andreea Tănăsescu şi Valentin Stoica, actorii Alexandra Ioniţă şi Richard Bovnoczky, păpuşarul Ana Crăciun şi artistul media Vali Chincişan. Scenografia este semnată de Andreea Tănăsescu şi Nela Voicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici