Spectacolul "Dumnezeul de a doua zi", succes românesc la Londra

Spectacolul "Dumnezeul de a doua zi", de Mimi Brănescu, cu Vlad Zamfirescu şi Mirela Oprişor, o producţie a Teatrului Act din Bucureşti, a fost jucat cu casa închisă, duminică, la teatrul The Cockpit din Londra, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

31 afișări
Imaginea articolului Spectacolul "Dumnezeul de a doua zi", succes românesc la Londra

Spectacolul "Dumnezeul de a doua zi", succes românesc la Londra

Astfel, în cadrul proiectului "Poveşti spuse-n româneşte" au avut loc două reprezentaţii ale spectacolului "Dumnezeul de a doua zi", la teatrul The Cockpit.

Spectacolul, care a primit deja mai multe premii în ţară, a fost jucat cu casa închisă şi a strâns peste 350 de spectatori, atât români, cât şi britanici, fiind prezentat în limba română, cu supratitrare în engleză.

Produs de Teatrul Act, spectacolul "Dumnezeul de a doua zi" a fost considerat de critică şi public drept o producţie amuzantă, gândită inteligent şi excelent interpretată, despre părinţi, copii şi relaţiile complicate dintre ei.

"Dumnezeul de a doua zi" este "un spectacol delicat, dar plin de umor, la care viteza cu care se trece de la râs febril la lacrimă este incredibilă", spune Vlad Zamfirescu, citând un spectactator care a văzut piesa de opt ori. De asemenea, Mirela Oprişor a afirmat într-un interviu acordat presei româneşti din Londra că, de fiecare dată când joacă în afara ţării, are impresia că interpretează în premieră.

Piesa "Dumnezeul de a doua zi" este scrisă de Mimi Brănescu, una dintre figurile de prim-plan ale "noului val" cinematografic românesc. Actor, dramaturg şi scenarist de succes, Mimi Brănescu este cunoscut publicului românesc şi internaţional pentru rolurile interpretate în "Filantropica", "Moartea domnului Lăzărescu", "Hârtia va fi albastră", "Medalia de onoare", "Marţi, după Crăciun" şi "Poziţia copilului".

Ca dramaturg, a debutat în anul 2004, cu "Gunoierul", spctacol care a ţinut capul de afiş al Teatrului Act o lungă perioadă de timp. De asemenea, Mimi Brănescu semnează scenariul unuia dintre cele mai îndrăgite seriale de comedie din România, "Las Fierbinţi". Mimi Brănescu este câştigător al Irish Embassy Award pentru dramaturgie. Printre piesele pe care le-a scris se mai numără "Flori, fete, filme sau băieţi" şi "Acasă la tata".

Proiectul "Poveşti spuse-n româneşte" este o iniţiativă a Claudiei Cîrlig şi este dezvoltat împreună cu Institutul Cultural Român din Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici