Spectacolul-lectură "În container", prezentat la Odeon

Spectacolul-lectură "În container", de Constantin Cheianu, o piesă despre condiţiile în care cetăţenii moldoveni emigrează în Occident, a fost prezentată, miercuri seară, la Teatrul Odeon, de actori precum Dorina Lazăr, Marius Stănescu, Relu Poalelungi şi Ion Bechet.

255 afișări
Imaginea articolului Spectacolul-lectură "În container", prezentat la Odeon

Actorul Marius Stănescu (Imagine: www.fnt.ro)

"În container" descrie poveştile a patru emigranţi din Republica Moldova, interpretaţi de Ion Bechet, Marius Stănescu, Relu Poalelungi şi Mihai Smarandache, una dintre istorii terminându-se tragic.

Prezent la spectacol, Constantin Cheianu a mărturisit că toate poveştile sunt bazate pe cazuri reale. De altfel, acesta a povestit că unul dintre personaje - care în piesă, spre deosebire de viaţa reală, moare asfixiat, în timp ce este transportat într-un container -, a fost prezent la o reprezentaţie a piesei în Republica Moldova.

De asemenea,dramaturgul a spus că piesa a fost primită similar în România şi în Republica Moldova, publicul amuzându-se la replicile amare. Pe de altă parte, publicul german a fost "terifiat" la lectura piesei.

Sociologul Dumitru Sandu, prezent şi el la lectură, a spus că piesa ar trebui să devină cât mai repede spectacol, deoarece, dincolo de a fi un text despre emigranţi moldoveni, ar putea oferi mai multe detalii pentru ca românii din ţară să îi înţeleagă pe cei care fac parte dintre cei trei milioane de emigranţi români din Occident.

"Piesa ne spune ce nu reuşesc eu să spun la şcoală", a spus sociologul, care a povestit că un român din Teleorman i-a spus o poveste asemănătoare, despre cum a trecut în altă ţară într-un container. Deşi dorea să ajungă în Canada, românul a greşit containerul şi a ajuns, astfel, în Portugalia.

Spectacolul-lectură de miercuri face parte din proiectul "Dramaturgia de azi la Odeon", realizat de Teatrul Odeon şi Fundaţia Culturală "Camil Petrescu".

Citeşte şi:

"În container", spectacol-lectură la Teatrul Odeon

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici