Spectacolul "Requiem", de Motoko Hirayama şi Răzvan Mazilu, în premieră mondială, la Bucureşti

Spectacolul de dans "Requiem. Nu ştii nimic despre mine", de Motoko Hirayama şi Răzvan Mazilu, va fi prezentat în premieră mondială la Bucureşti, pe scena Teatrului Odeon, pe 25, 26 şi 27 noiembrie, fiind destinat strângerii de fonduri pentru victimele cutremurului din 11 martie din Japonia.

515 afișări
Imaginea articolului Spectacolul "Requiem", de Motoko Hirayama şi Răzvan Mazilu, în premieră mondială, la Bucureşti

Răzvan Mazilu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax foto)

Spectacolul este creat de artista japoneză Motoko Hirayama şi Răzvan Mazilu, pe partitura muzicală "Requiem" a compozitorului Karl Jenkins, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

"Requiem. Nu ştii nimic despre mine" este un spectacol de dans contemporan ce aduce la rampă povestea întâlnirii dintre doi dansatori care ajung să se descopere unul pe celălalt. "Requiem", partitură muzicală semnată de Karl Jenkins, vorbeşte despre moarte, dar şi despre puterea de a renaşte. Spectacolul crează, în ultima instanţă, o punte între două lumi unice şi complexe, fiecare cu propria istorie încărcată de momente de cumpănă, dar şi de renaşteri miraculoase.

"Pentru un artist, orice nou proiect este ca o aruncare în gol, în necunoscut. Rişti foarte mult, nu ştii ce se va întâmplă, unde vei ajunge. Mi se pare interesant că eu şi Motoko vom lucra la distanţă. Este una dintre provocările spectacolului. Acum începem să ne tatonăm, să ne cunoaştem. Pornim de fapt povestea de la o imagine a doi dansatori aflaţi la o audiţie. Nu se cunosc, pentru că vin din colţuri de lume diferite, fiecare cu propriile senzaţii, sentimente, spaime. Am avut prilejul de a merge de cinci ori în Japonia. E o ţară fabuloasă, cu totul specială. Într-una dintre aceste ocazii, am putut s-o văd pe Motoko dansând, într-un solo de trei minute. A fost suficient ca să mă impresioneze şi ca s-o ţin minte", declară Răzvan Mazilu.

După premiera de la Bucureşti, spectacolul va mai fi prezentat la Teatrul Naţional "Marin Sorescu", Craiova (29 noiembrie), Teatrul Naţional "Radu Stanca", Sibiu (30 noiembrie), Opera Maghiară Cluj (1 decembrie) şi Teatrul Naţional din Timişoara (3 decembrie).

Toate fondurile obţinute ca urmare a organizării spectacolelor vor fi direcţionate către Fondul de Asistenţă pentru victimele dezastrului din Japonia, deschis de Fundaţia JTI (Japan Tobacco Inc.).

Biletele pot fi achiziţionate la agenţiile teatrale şi în reţeaua Eventim la magazinele Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Humanitas, Cărtureşti şi online pe www.eventim.ro şi la preţul de 30 şi 50 de lei.

Motoko Hirayama, dansatoare, coregrafă şi profesor asociat al Universităţii din Tsukuba, este una din figurile marcante ale dansului şi coregrafiei din ţara ei natală, unde a câştigat nenumărate premii importante. Pe plan internaţional, Motoko a creat coregrafii pentru dansatori importanţi de la American Ballet Theatre, San Francisco Ballet, Baletul Balşoi şi a colaborat cu renumitul coregraf israelian Imbal Pinto.

Răzvan Mazilu este artistul care a contribuit decisiv la popularizarea dansului contemporan şi a teatrului dans în România. Cu numeroase premii, cu spectacole prezentate şi montate în contexte internaţionale de prestigiu, Mazilu abordează cu lejeritate stiluri şi ipostaze diverse, de la regia de teatru la coregrafie, de la dans contemporan la musical, de la actorie la crearea de costume de scenă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici