Spectacolul susţinut de Alvin Ailey American Dance Theater, mutat la Sala Palatului

Compania Alvin Ailey American Dance Theater, care trebuia să susţină la Teatrul Naţional din Bucureşti două spectacole, pe 22 şi 23 septembrie, va prezenta un singur show, la Sala Palatului, din cauza deciziei conducerii teatrului de a înlocui podeaua scenei pe care urmau să danseze artiştii.

108 afișări
Imaginea articolului Spectacolul susţinut de Alvin Ailey American Dance Theater, mutat la Sala Palatului

Spectacolul susţinut de Alvin Ailey American Dance Theater, mutat la Sala Palatului

"Mutarea spectacolului de la Teatrul National Bucureşti la Sala Palatului a survenit în urma deciziei conducerii teatrului de a înlocui podeaua scenei pe care urmau să danseze artiştii. Din păcate, lucrările de renovare vor dura până după data prevăzută pentru spectacol, 22 septembrie. Am ales o altă locaţie, Sala Palatului, a cărei capacitate este mult mai mare decat cea iniţială, acesta fiind motivul pentru care vom organiza un singur spectacol", a declarat Valerian Mareş, preşedintele Fundatiei Art Production, producătorul spectacolului.

Show-ul companiei de dans contemporan Alvin Ailey American Dance Theater se desfăşoară sub umbrela evenimentului anual Întâlnirile JTI.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a Sălii Palatului, având preţuri cuprinse între 50 şi 350 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală.

Compania Alvin Ailey sărbătoreşte în 2008 cel de-al 50-lea an de când aduce pe scenele lumii expresia culturală afro-americană şi tradiţia dansului modern american.

Pentru a celebra evenimentul, compania realizează, începând cu luna septembrie, un turneu internaţional, care include şi România.

Alvin Ailey American Dance Theater a fost creată în anul 1958, când un grup de dansatori afro-americani, conduşi de coregraful şi dansatorul Alvin Ailey, a prezentat, la New York, un spectacol care a schimbat definitiv percepţia lumii asupra dansului american.

De atunci, compania Ailey a susţinut spectacole în faţa a 21 de milioane de oameni, în 71 de ţări, de pe şase continente, inclusiv în două situri istorice din Africa de Sud şi la legendarul Teatru Mariinsky din Rusia, cu primele spectacole susţinute vreodată acolo de o companie de dans contemporan.

Alvin Ailey a creat 79 de spectacole de dans pe acorduri de blues, gospel sau negro spirituals, cea mai populară creaţie a sa fiind "Revelations".

Capodopera lui Ailey, care va fi prezentată la Bucureşti, ce a avut premiera în 1960, este spectacolul de dans contemporan cel mai vizionat din întreaga lume.

În 1989, Alvin Ailey s-a stins din viaţă, la numai 58 de ani. Începând din acelaşi an, Judith Jamison - la rândul său o celebră dansatoare şi coregrafă - a devenit director artistic al Alvin Ailey American Dance Theater.

Judith Jamison se dedică promovării moştenirii Ailey - dansul ca mijloc de a respecta trecutul, de a trăi din plin prezentul şi de a privi fără teamă în viitor. Judith Jamison şi Alvin Ailey Dance Foundation au primit, în 2001, cea mai înaltă distincţie americană în domeniul artelor - National Medal of Arts.

În prezent, Alvin Ailey American Dance Theater continuă misiunea lui Ailey, prezentând pe scenele lumii spectacole importante din creaţia acestuia, dar şi coregrafii noi, pentru a dezvolta permanent repertoriul, care, în prezent, cuprinde peste 200 de spectacole, create de 70 de coregrafi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici