Sport.ro, lider de audienţă în ianuarie pe piaţa televiziunilor de sport din România

Sport.ro s-a impus pe piaţa canalelor de sport din România din prima lună a lui 2009, după ce, anul trecut, a fost lider absolut de audienţă, conform datelor furnizate de GfK România.

136 afișări
Imaginea articolului Sport.ro, lider de audienţă în ianuarie pe piaţa televiziunilor de sport din România

Sport.ro, lider de audienţă în ianuarie pe piaţa televiziunilor de sport din România

Primele două meciuri ale lui Mirel Rădoi în Arabia Saudită, Al Ahli - Al Hilal şi Al Nasr - Al Hilal, transmise live de Sport.ro, au adunat aproape 650.000 de telespectatori din mediul urban în faţa televizoarelor.

Cel mai vizionat program sportiv al lunii, a doua victorie a lui Mirel Rădoi în Arabia Saudită (Al Ahli - Al Hilal) a înregistrat pe Sport.ro, pe publicul masculin din mediul urban, o audienţă de 4,3 puncte de rating şi 9,2% cotă de piaţă, de cinci ori mai mare decât programul cu cea mai mare audienţă de pe Gsp Tv (amicalul Dinamo - Sturm Graz, care a înregistrat 0,8 puncte de rating şi 3,4% cotă de piaţă).

Astfel, Mirel Rădoi şi Cosmin Olăroiu au fost urmăriţi, live la Sport.ro, de 235.000 de bărbaţi din mediul urban, în timp ce meciul transmis de Gsp TV a fost urmărit de 41.000 de telespectatori.

În ianuarie 2009, "Ştirile Sport.ro" au rămas cele mai vizionate ştiri sportive pe piaţa canalelor de sport.

Cu o audienţă medie de 0,8 puncte de rating şi 2,1% cotă de piaţă, "Ştirile de la ora 18:00" au avut aproape de două ori mai mulţi telespectatori decât "Ştirile GspTv" de la aceeaşi oră (0,3 puncte de rating şi 0,8% cotă de piaţă).

Şi în cazul "Ştirilor de la ora 21:00", datele sunt favorabile Sport.ro - "Ştirile Sport.ro" au depăşit "Ştirile Gsp Tv" (0,8 puncte de rating şi 1,7% cotă de piaţă, faţă de 0,2 puncte şi 0,4% cotă de piaţă, pe publicul masculin).

Sport.ro este peste Gsp Tv, principalul competitor, şi la media de audienţă a talk-show-urilor sportive.

"Informaţia", emisiunea difuzată de luni până vineri, de la ora 19:00, a înregistrat o medie de 0,5 puncte de rating şi 1,3% cotă de piaţă, faţă de talk-show-ul transmis de Gsp Tv la aceeaşi oră, "Contraatac", care a înregistrat 0,2 puncte de rating şi 0,5% cotă de piaţă pe publicul masculin din mediul urban.

În direct la "Informaţia", Mirel Rădoi a vorbit pentru prima dată după transferul la Al Hilal, iar patronul Rapidului, George Copos s-a autoinvitat la talk-show-ul moderat de Emanuel Terzian pentru a face declaraţii şoc. "Sunt la pământ! Nu mai am bani!", a spus George Copos.

În direct la Sport.ro, George Copos a aflat că a pierdut 750.000 de euro şi cu greu şi-a stăpânit reacţiile. În timpul emisiunii, mai mulţi fani rapidişti s-au adunat în faţa sediului Pro TV, pentru a protesta faţă de George Copos.

În luna ianuarie, Sport.ro a difuzat prima competiţie de tenis a anului, Cupa Hopman, iar apoi semifinalele Cupei Ligii Angliei la fotbal. Tot în direct la Sport.ro, telespectatorii au urmărit calificarea Oltchimului în grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal, iar Metal a fost prima echipă românească din grupele Ligii Campionilor la volei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici