Spotify l-a eliminat pe Neil Young de pe platformă

„Pot avea ori Rogan, ori Young. Nu pe ambii”, a scris muzicianul într-o scrisoare deschisă postată pe site-ul său web şi adresată managerilor săi.

1127 afișări
Imaginea articolului Spotify l-a eliminat pe Neil Young de pe platformă

Muzica lui Neil Young a fost scoasă de pe Spotify, după ce starul rock a cerut platformei de streaming să aleagă între el şi podcaster-ul Joe Rogan.

Muzicianul canadian-american, cel care a lansat îndrăgitele hituri rock „Harvest Moon” şi „Heart of Gold”, a acuzat platforma Spotify că „ răspândeşte informaţii false despre vaccinuri”. Neil Young a cerut să-i fie eliminată muzica de pe platforma de streaming din cauza emisiunii „The Joe Rogan Experience”, unul dintre cele mai ascultate podcast-uri din lume care este difuzat în exclusivitate pe Spotify.

Într-o altă declaraţie postată miercuri pe site-ul său, artistul a numit gigantul de streaming „căminul dezinformării Covid-19 care pune vieţi în pericol”, adăugând că platforma „vinde minciuni pentru bani”.

El a mulţumit, de asemenea, casei de discuri Reprise Records, deţinută de Warner Brothers, pentru că i-a susţinut decizia, spunând că aproximativ 60% din toată muzica sa transmisă în flux provine de la ascultătorii Spotify.

„Vă mulţumesc Warner Brothers pentru că sunteţi alături de mine, pierzând 60% din venituri în numele Adevărului”, a scris Young citat de BBC.

Spotify a spus că regretă mişcarea şi speră că artistul se va întoarce în curând.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici