SRTv decide, luni, dacă va ataca în instanţă retragerea licenţei TVR din Republica Moldova

CA al SRTv va decide, luni, dacă va ataca şi în instanţă decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) din Republica Moldova de scoatere la concurs a frecvenţei TVR 1 şi de atribuire a licenţei unui alt radiodifuzor, informează un comunicat al TVR, remis MEDIAFAX.

2 afișări
Imaginea articolului SRTv decide, luni, dacă va ataca în instanţă retragerea licenţei TVR din Republica Moldova

SRTv decide, luni, dacă va ataca în instanţă retragerea licenţei TVR din Republica Moldova

În opinia TVR, "deciziile Consiliul Coordonator al Audiovizualului, de scoatere la concurs a frecvenţei şi, respectiv, de atribuire a licenţei aparţinând SRTv altui radiodifuzor (TLF M, n.r.), au fost adoptate cu nesocotirea legislaţiei din Republica Moldova în vigoare, în concret, art. 27 din Codul Audiovizualului din Republica Moldova, care stabileşte că o astfel de retragere poate opera numai în cazul în care, din motive tehnice, radiodifuzorul nu respectă grila de programe anunţată mai mult de 45 de zile".

"Retragerea licenţei este contrară şi înţelegerii dintre TVR şi CCA, materializată în acordul privind difuzarea emisiunilor Societăţii Române de Televiziune pe teritoriul Republicii Moldova pe anii 2006-2011, încheiat între SRTv şi Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Republica Moldova şi în baza căruia CCA eliberase Televiziunii Române licenţa de retransmisie, care prevede, la art. 10.1. şi 10.2., că litigiile privind acest acord se soluţionează prin negocieri şi consultări şi, în final, în instanţă" se mai arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Potrivit postului public de televiziune, "CCA nu a chemat niciun moment SRTv la astfel de negocieri şi consultări, în cazul în care considera că acest lucru este necesar".

Marţi, CCA a operat modificări în grila de emisie a companiei Tele FM International pentru difuzarea postului privat Antena Internaţional (şi nu Antena 1, aşa cum anunţase BASA-press) pe reţeaua a II-a de stat pe care se retransmite postul TVR 1.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) deţine până în 2011 licenţa de emisie pentru retransmiterea postului de televiziune TVR 1 prin intermediul reţelei a-II-a de stat. La sfârşitul lunii iulie, Ministerul Dezvoltării Informaţionale a cerut CCA să scoată la concurs frecvenţele TVR, pe motiv că "nu s-ar fi reuşit încheierea unui nou contract cu postul român de televiziune, iar cel vechi a expirat pe 15 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici