SRTv: TVR 1 va difuza în total 845 de minute dedicate alegerilor europarlamentare

Campania pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European va fi reflectată la Societatea Română de Televiziune (SRTv) în emisiuni difuzate de TVR 1 şi de studiourile teritoriale, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de televiziunea publică.

185 afișări
Imaginea articolului SRTv: TVR 1 va difuza în total 845 de minute dedicate alegerilor europarlamentare

SRTv: TVR 1 va difuza în total 845 de minute dedicate alegerilor europarlamentare (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, Televiziunea Română va asigura publicului accesul la informaţiile privind candidaţii în alegerile pentru Parlamentul European, desfăşurate pe 25 mai. Campania electorală va fi reflectată în emisiuni difuzate de TVR 1 şi de studiourile teritoriale.

TVR 1 va difuza zece emisiuni de dezbateri şi 13 emisiuni de promovare.

În cadrul emisiunilor de dezbateri, candidaţii vor avea posibilitatea să-şi prezinte proiectele politice pe care vor să le susţină în Parlamentului European. Emisiunile vor fi moderate de jurnalistul Radu Rădulescu, reporter şi prezentator al emisiunii "Parlamentul României".

În emisiunile de promovare vor fi difuzate reportaje din campanie, interviuri şi spoturi de prezentare a competitorilor. Pe parcursul campaniei electorale, TVR 1 va difuza în total 845 de minute dedicate alegerilor europarlamentare.

Prima ediţie a emisiunii "Alegeri europarlamentare 2014" va fi difuzată vineri, 25 aprilie, de la ora 18.50, pe TVR 1.

Totodată, studiourile TVR din Craiova, Timişoara, Târgu-Mureş, Cluj-Napoca şi Iaşi vor difuza, în medie, 720 de minute, pentru fiecare studio regional, cu emisiuni proprii referitoare la campania electorală.

De asemenea, Televiziunea Română difuzează spotul de promovare a alegerilor europene, realizat de Parlamentul European, pentru conştientizarea în rândul electoratului a importanţei scrutinului.

Desfăşurarea campaniei electorale la Televiziunea Română este gratuită, în acord cu misiunea publică a TVR de a asigura accesul publicului la informaţie.

Potrivit SRTv, emisiunile electorale difuzate de TVR în cadrul campaniei pentru alegerile parlamentare din anul 2012 au fost apreciate ca echilibrate, în raportul observatorilor OSCE.

Campania electorală pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European va începe la ora 00.00 a zilei de 25 aprilie şi se va încheia pe 24 mai 2014, ora 07.00, conform Hotărârii Guvernului numărul 80/ 2014.

Conform Biroului Electoral Central, pentru alegerile europarlamentare din acest an s-au înscris candidaţi din parte a 15 formaţiuni politice şi opt candidaţi independenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici