Standuri româneşti la târgurile de carte de la Londra, Barcelona şi Viena

Institutul Cultural Român (ICR) Bucureşti va organiza, în acest an, standuri ale României la târgurile internaţionale de carte de la Londra - London Book Fair (14-16 aprilie), Barcelona - LIBER (8-10 octombrie) şi Viena - Buch Wien (20-23 noiembrie), au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii ICR.

22 afișări
Imaginea articolului Standuri româneşti la târgurile de carte de la Londra, Barcelona şi Viena

Standuri româneşti la târgurile de carte de la Londra, Barcelona şi Viena

La London Book Fair (14 - 16 aprilie 2008), ICR va organiza un stand colectiv de ţară, care va cuprinde peste 20 de edituri româneşti. În acelaşi timp, la Târgul de Carte de la Viena se va organiza un stand de 8 mp, axat pe promovarea autorilor români.

De asemenea, participarea la Liber Barcelona vine după ce, în 2007, ICR a organizat în premieră un stand la acest târg.

Totodată, ICR, prin Centrul Naţional al Cărţii - departament din cadrul instituţiei conduse de H.R. Patapievici - va promova programele de finanţare a traducerilor din autori români - TPS/ Translation and Publication Support Programme, 20 de autori şi Publishing Romania - la târgurile de la Leipzig (13-16 martie) şi Paris (14-19 martie), fără să organizeze un stand.

Bugetul total al ICR pentru participări la târguri şi expoziţii de carte, în 2008, este de 700.000 de lei.

Standurile româneşti la târgurile de la Londra, Barcelona şi Viena sunt coordonate de ICR Bucureşti, la nivel central, pe lângă aceste participări existând şi proiecte ale institutelor culturale româneşti din străinătate, care vizează participarea la alte târguri de carte.

Toate participările gestionate de ICR se adaugă standurilor pe care România le va avea la alte şase saloane de carte internaţionale - Cairo, Paris, Bologna, Budapesta, Praga şi Frankfurt - gestionate de Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC). MCC are un buget total de 1,3 milioane de lei pentru a pregăti standurile româneşti la aceste saloane de carte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici