"Star Trek" la aniversarea de 50 de ani: Povestea SF, un antidot la haosul politic din Statele Unite - VIDEO

Fani Star Trek de toate vârstele, costumaţi în "uniformele" de devoţiune faţă de fenomenul ştiinţifico-fantastic s-au strâns sâmbătă, la Comic Con, pentru a sărbători 50 de ani de când celebra franciză a fost lansată. O pleiadă de foste şi actuale celebrităţi din Star Trek au fost la eveniment.

401 afișări
Imaginea articolului "Star Trek" la aniversarea de 50 de ani: Povestea SF, un antidot la haosul politic din Statele Unite - VIDEO

"Star Trek" la aniversarea de 50 de ani: Povestea SF, un antidot la haosul politic din Statele Unite

La aniversarea de 50 de ani, discuţiile despre franciza fenomen au luat o turnură politică: Starurile din Star Trek prezente la Comic Con au comparat viziunea optimistă a creatorului Gene Roddenberry cu haosul şi nihilismul din lumea de astăzi, informează The Hollywood Reporter.

Bryan Fuller, moderatorul discuţiei de la Comic Con a dat tonul dezbaterii cu tentă politică, când a spus că Star Trek ar putea fi un antidot la revoluţiile cotidiene cu impact negativ din politică, în Statele Unite şi la haosul de pe tot globul.

O "constelaţie" de staturi din Star Trek au fost prezente la eveniment şi au luat cuvântul, spunându-şi opinia despre ce învăţături se pot desprinde din Star Trek despre existenţa în comun în lume şi univers: William Shatner (Captain Kirk în seria originală), Brent Spiner şi Michael Dorn (Data şi Worf din Star Trek: The Next Generation), Jeri Ryan (Seven of Nine din Voyager) şi Scott Bakula (Captain Archer în Star Trek: Enterprise).

"Star Trek este despre drepturi individuale, despre respect necondiţionat. Trăim într-o lume în care acest concept de respect este greu de priceput. Astfel se iscă situaţii bizare. Cred că mulţi dintre politicienii noştri ar putea lua exemplu din societatea din Star Trek. Acolo există respect pentru umanitate", a spus Spiner la Comic Con, în San Diego.

Actorul Michael Dorn a jucat un klingonian în seria originală, o specie războinică ce apare drept personaj negativ iniţial. Specia evoluează şi reprezentanţii ei devin aliaţi. Dorn crede că Roddenberry, creatorul serialului a dat o lecţie umanităţii: "A vrut să arate că speciile pot evolua, personajele se metamorfozează. Mulţi nu i-au plăcut pe klingonieni, însă au avut ce să înveţe din transformarea lor."

Bakula vede Star Trek ca pe o promisiune de speranţă pentru om, chiar şi în situaţii tragice: "Continuu să cred că deşi câteodată lumea se întunecă, noi, ca specie, vom reuşi să descurcăm iţele problemelor". Shatner a destăinuit că este extrem de îngrijorat cu privire la mediul înconjurător: "Am întrebat un ecologist: E prea târziu? Am ajuns în punctul terminus?". Dar ecologistul i-ar fi povestit despre un râu din Canada în care populaţia de somoni fusese eradicată din cauza condiţiilor de mediu nefavorabile şi care a reapărut din neant în anul următor. "Există mistere în natură care ne vor surprinde tot timpul", a conchis Shatner.

Următorul film din serie, "Star Trek Beyond", a avut premiera pe 21 iulie.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici