Stejărel Olaru şi-a dat demisia din CA al Radioului Public, invocând "motive profesionale"

Stejărel Olaru a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că şi-a dat demisia din Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), precizând că a luat această decizie "din motive profesionale".

174 afișări
Imaginea articolului Stejărel Olaru şi-a dat demisia din CA al Radioului Public, invocând "motive profesionale"

Stejărel Olaru şi-a dat demisia din CA al Radioului Public, invocând "motive profesionale" (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat de ce a decis să demisioneze din funcţia de membru al CA al SRR, Stejărel Olaru a spus: "Din motive profesionale. Am alte planuri şi nu mai făceam faţă şi cu radioul. Nu e niciun alt motiv".

Stejărel Olaru a spus că demisia sa a devenit efectivă începând cu data de 1 aprilie.

El a precizat că şi-a depus demisia la SRR, Radioul Public fiind cel care trebuie să o înainteze Birourilor Permanente ale Parlamentului.

În afară de Stejărel Olaru, din Consiliul de Administraţie al Radioului Public mai fac parte: Ovidiu Miculescu (preşedinte-director general al SRR), Demeter Andras, Doina Tănase, Mihai Voicu, Mirela Ioana Fugaru, Ileana Savu, Ducu Bertzi, Ana Florea, Adelina Rădulescu, Maria Ţoghină, Adrian Moise şi Bogdan Hossu.

Aceştia au fost numiţi membri ai CA al SRR de Parlament în iunie 2010, fapt pentru care mandatele lor se vor încheia în iunie 2014.

Pe de altă parte, Ovidiu Miculescu a fost validat de Parlament ca preşedinte-director general al SRR pe 3 iulie 2012, fiind susţinut pentru această funcţie de USL, după ce Demeter Andras a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte-director general al Radioului Public, mandat pentru care fusese numit în iunie 2010, fiind susţinut de UDMR. Deşi a renunţat la funcţia de preşedinte-director general, Demeter Andras şi-a păstrat calitatea de membru în CA al SRR.

Contactat joi de MEDIAFAX, senatorul Georgică Severin, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media din Senat, a declarat că, până miercuri seară, la Comisie nu fusese înregistrată nicio demisie a vreunui membru al Consiliului de Administraţie al Radioului Public.

"Actualului Consiliu de Administraţie de la Radio îi expiră mandatul în iunie. Din această perspectivă, dacă unele persoane vor să demisioneze cu o lună înainte, noi o să grăbim procedura (de numire a unui nou CA, n.r.)", a spus Georgică Severin.

De asemenea, Georgică Severin a spus că este o situaţie inedită ca un CA al Radioului Public să îşi încheie mandatul de patru ani, în condiţiile în care Consiliile de Administraţie ale Televiziunii Publice au fost schimbate de mai multe ori în ultimii ani, înainte de finalizarea mandatelor de 4 ani, odată cu respingerea rapoartelor de activitate.

"Cred că nu s-a mai întâmplat situaţia asta, cel puţin de când sunt parlamentar, din 2008 (...) (La Radioul Public, n.r.) este o situaţie diferită de televiziune (TVR, n.r.), unde avem un Consiliu numit de o lună. Aici, la radio, avem un CA căruia îi expiră mandatul peste aproximativ o lună (...) Chiar au avut posibilitatea să îşi termine mandatul, faţă de câte CA-uri au fost schimbate la TVR (...) Cred că nu s-a mai întâmplat situaţia asta de când sunt parlamentar, din 2008", a mai spus Georgică Severin.

În ceea ce priveşte faptul că unii membri ai CA, între care Ovidiu Miculescu şi Ileana Savu, au fost declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), Georgică Severin a spus: "Din câte cunosc, nu este nicio decizie definitivă privind incompatibilitatea. Mergem pe prezumţia de nevinovăţie".

Societatea Română de Radiodifuziune deţine în prezent posturile Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Antena Satelor, Radio3Net, Radio Bucureşti, peste 10 staţii regionale şi locale şi Radio Chişinău. Acestora li se adaugă postul online pentru copii Radio Junior şi agenţia de presă Rador.

Societatea Română de Radiodifuziune a finalizat anul financiar 2013 cu un profit net de peste 5,5 milioane de lei, în condiţiile în care anul trecut instituţia a avut venituri totale de aproximativ 410,5 milioane de lei, potrivit raportului de activitate al Radioului Public.

Pe de altă parte, Radioul Public a terminat şi anul financiar 2012 cu un profit brut de 62.970 de lei. Radioul Public a înregistrat profit şi în anii 2011, 2010, 2009, 2008 şi 2007.

Despre demisia lui Stejărel Olaru din CA a scris şi reportervirtual.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici