Studiourile Disney au înregistrat în 2013 încasări record de peste 4 miliarde de dolari

Studiourile Disney au reuşit pentru prima dată în istorie să depăşească în 2013 pragul încasărilor de 4 miliarde de dolari în box office-ul mondial.

155 afișări
Imaginea articolului Studiourile Disney au înregistrat în 2013 încasări record de peste 4 miliarde de dolari

ALan Taylor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Studiourile Disney îşi stabilise anterior un nou record, la jumătatea lunii noiembrie, când, cu ajutorul filmului "Thor: The Dark World", au depăşit precedentul record de 3,791 miliarde de dolari stabilit în 2010, informează variety.com.

Graţie filmului "Iron Man 3", Disney a devenit, în iulie, primul studio major care a obţinut în acest an încasări de 1 miliard de dolari în box office-ul domestic (pentru al optulea an consecutiv). Disney a ajuns, în august, la încasări de 2 miliarde de dolari în box office-ul mondial - o performanţă reuşită pentru al patrulea an consecutiv.

"Frozen" a avut premiera în America de Nord, miercuri, iar "Saving Mr. Banks" va fi lansat în cinematografele nord-americane pe 13 decembrie. Cu aceste două pelicule, Disney are toate motivele să creadă că anul 2013 va fi un an în care va stabili noi recorduri.

Între timp, "Thor: The Dark World" a reuşit deja să obţină încasări de 552 milioane de dolari în doar o lună de la lansare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici