Tabloul "Floarea soarelui", de Van Gogh, va putea fi văzut exclusiv la muzeul din Amsterdam

Tabloul "Floarea soarelui", de Vincent Van Gogh, vechi de 130 de ani, este într-o stare "stabilă, dar sensibilă", motiv pentru care va rămâne exclusiv în colecţia permanentă a muzeului dedicat celebrului pictor din Amsterdam, Olanda, potrivit Reuters.

256 afișări
Imaginea articolului Tabloul "Floarea soarelui", de Van Gogh, va putea fi văzut exclusiv la muzeul din Amsterdam

Tabloul "Floarea soarelui", de Van Gogh, va putea fi văzut exclusiv la muzeul din Amsterdam

Aceasta este concluzia la care au ajuns experţii care au realizat o analiză a tabloului, pe care l-au supus unui proces de restaurare, vreme de şase săptămâni.

Celebrul tablou a fost realizat de maestrul olandez în sudul Franţei, în 1889.

"Baza şi straturile de vopsea sunt stabile, dar sensibile la vibraţii şi modificări de nivel al umidităţii aerului şi ale temperaturii", potrivit directorului Muzeului Van Gogh, Axel Ruger.

În afară de un proces de restaurare minor, experţii au reuşit să afle exact ce materiale a folosit Van Gogh, inclusiv rola exactă de pânză din care a fost tăiată baza lucrării.

Experţii mai spun că sunt siguri că Van Gogh s-a inspirat pentru această pictură de la una mai veche a sa, creată în vara anului 1888 şi care în prezent se află la National Gallery din Londra.

Tabloul va fi expus la Muzeul Van Gogh din Amsterdam din 22 februarie, sub o lumină mai blândă.

Pictorul postimpresionist olandez Vincent van Gogh (1853 - 1890) este una dintre cele mai influente figuri în istoria artei. El este unul dintre creatorii care au contribuit la dezvoltarea artei moderne, iar multe dintre tablourile sale au fost vândute la licitaţii pentru zeci de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici