Tabloul "Nud pe malul mării", de Sabin Bălaşa, vândut cu 30.000 de lei

Tabloul "Nud pe malul mării", aparţinând pictorului Sabin Bălaşa, a fost vândut, duminică, pentru suma de 30.000 de lei, la licitaţia casei Goldart, totalul vânzărilor fiind de peste 250.000 de lei, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul casei de licitaţii, Luminiţa Ghilduş.

1045 afișări
Imaginea articolului Tabloul "Nud pe malul mării", de Sabin Bălaşa, vândut cu 30.000 de lei

Tabloul "Nud pe malul mării", de Sabin Bălaşa, vândut cu 30.000 de lei (Imagine: www.goldart.ro)

În topul licitaţiei de duminică de la Goldart se situează tabloul de inspiraţie rurală "Seceră", de Arthur Verona, vândut cu 25.000 de lei, şi "Natură statică cu pensule şi flori", de Gheorghe Vânătoru, adjudecat pentru 21.000 de lei.

Potrivit Luminiţei Ghilduş, un succes remarcabil l-a avut secţiunea de artă contemporană, introdusă în premieră în licitaţie la Goldart, şi care a cuprins 144 de opere reprezentative de pictură, sculptură, grafică, sticlă şi ceramică, dintre care au fost adjudecate 20%, cu suma totală de 80.000 de lei.

Cea mai bine vândută lucrare din această secţiune a fost sculptura în piatră "Strigăt", de Adrian Pârvu, vândută la preţul de pornire de 12.000 de euro, deşi era evaluată la 25.000 de euro.

Licitaţia a avut loc la Galeria Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare, duminică, de la ora 11.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici