Tablouri de Andy Warhol, furate în Los Angeles

O serie de 12 tablouri semnate de Andy Warhol, care valorează mai multe milioane de dolari, a fost furată din locuinţa unui colecţionar din Los Angeles, informează poliţia locală, citată de Los Angeles Times.

73 afișări
Imaginea articolului Tablouri de Andy Warhol, furate în Los Angeles

Seria "The Athletes" este una foarte cunoscută, aceasta prezentând potrete aparţinând unor sportivi ca Dorothy Hamill, Kareem Abdul-Jabbar, Muhammad Ali şi Chris Evert (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Menajera colecţionarului de artă Richard L. Weisman a observat, pe 3 septembrie, că lipsesc mai multe lucrări din reşedinţa acestuia, a declarat detectivul Donald Hrycyk, şeful departamentului specializat în obiecte de artă furate al poliţiei din Los Angeles.

12 portrete de mari dimensiuni, care până cu o zi înainte decorau pereţii sufrageriei, dispăruseră.

Hrycyk a declarat că nu s-a observat niciun semn de intrare prin efracţie şi că nimic altceva nu lipsea - nici măcar alte lucrări semnate de Warhol care se aflau în alte camere.

Potrivit detectivului, deocamdată nu există piste exacte şi nici suspecţi.

Weisman părăsise reşedinţa cu o zi înainte ca menajera sa să descopere furtul.

O recompensă de un milion de dolari a fost oferită de către o sursă anonimă, pentru orice informaţii care ar putea duce la recuperarea tablourilor.

Weisman, care a fost prieten cu Warhol, îi comandase acestuia tablourile realizate pe pânză de mătase, la sfârşitul anilor '70 - o perioadă în care Warhol producea sute de lucrări de artă pentru colecţionarii bogaţi, care plăteau în jur de 25.000 de dolari pentru un singur tablou.

Chiar dacă experţii nu consideră că acestea ar fi cele mai reuşite lucrări ale lui Warhol, seria "The Athletes" este una foarte cunoscută, aceasta prezentând potrete aparţinând unor sportivi ca Dorothy Hamill, Kareem Abdul-Jabbar, Muhammad Ali şi Chris Evert

Valoarea totală a lucrărilor dispărute nu a fost făcută publică. "I-am comandat să facă acest set ce prezintă diverşi atleţi pentru că, în general, lumea artei şi cea a sportului nu se potrivesc prea bine", a declarat Weisman într-un recent interviu pentru publicaţia The Times.

Weisman, care nu a făcut niciun comentariu cu privire la furt, împrumutase colecţia, în primăvară, pentru o expoziţie ce a fost organizată în scop caritabil.

Andrew Warhol, cunoscut în întreaga lume ca Andy Warhol, a fost un artist american, faimos reprezentat al curentului pop art.

După o carieră de succes ca ilustrator comercial, Warhol a devenit cunoscut pe plan mondial ca pictor, cineast avangardist, producător muzical şi personaj celebru pentru prezenţa sa în diverse cercuri sociale - boemi, intelectuali, celebrităţi de la Hollywood şi aristocraţi bogaţi.

Warhol a murit în 1987, la vârsta de 58 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici