Tablouri de Pătraşcu, Baba şi Pacea, licitate la Casa Monavissa

Lucrări aparţinând unor pictori precum Gheorghe Pătraşcu, Corneliu Baba, Alexandru Ţipoia, Constantin Piliuţă şi Ion Pacea vor fi scoase la vânzare duminică, 9 septembrie, în cadrul licitaţiei Casei Monavissa, informează un comunicat de presă.

108 afișări
Imaginea articolului Tablouri de Pătraşcu, Baba şi Pacea, licitate la Casa Monavissa

Tablouri de Pătraşcu, Baba şi Pacea, licitate la Casa Monavissa

În cadrul categoriei de Artă plastică vor fi puse în licitaţie lucrări de grafică semnate de Jean Alexandru Steriadi, Iosif Rosenblut, Ion Alin Gheorghiu, Paul Molda, Alexandru Ţipoia, Catul Bogdan, Costin Ioanid, Constantin Piliuţă, Ipolit Strâmbu, Rodica Maniu, precum şi lucrări în ulei semnate de unii dintre cei mai valoroşi plasticieni români. Lucrarea "Vas cu flori", de Gheorghe Petraşcu, un ulei pe pânză din perioada de început (1905-1910) a pictorului, ce poartă pe verso o dedicaţie a autorului către "prietenul Zărnoveanu", va intra în licitaţie la preţul de 29.000 de lei.

De asemenea, vor mai fi prezentate publicului colecţionar lucrările "Circul", de Magdalena Rădulescu, "Natură statică cu flori", de Ion Popescu Negreni, un foarte expresiv portret de ţăran, realizat de Rudolf Schweitzer Cumpăna, o "Compoziţie cu personaje", de Ştefan Dimitrescu, precum şi un ulei pe panou de lemn, intitulat "Casă la munte", al lui Ştefan Popescu, datat 1927. De asemenea, pictorul Ion Pacea va fi prezent în licitaţie cu lucrarea intitulată "Peisaj la malul mării", realizată în ulei pe carton.

Alte picturi de referinţă cuprinse în licitaţia de duminică sunt: "Vas cu flori", de Octav Băncilă, "Iarna la malul mării", de Ion Mirea, " Floarea albastră", de Marius Cilievici, "În parc", de Kimon Loghi şi o compoziţie cu două personaje semnată de Corneliu Baba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici