Tarantino va primi premiul pentru excelenţă din partea Cercului Criticilor din Londra

Regizorul american Quentin Tarantino va primi premiul pentru excelenţă Dilys Powell din partea Cercului Criticilor din Londra (London Film Critics' Circle), pe 18 februarie, la Londra, cu ocazia galei organizate de această asociaţie, relatează bbc.co.uk.

17 afișări
Imaginea articolului Tarantino va primi premiul pentru excelenţă din partea Cercului Criticilor din Londra

Tarantino va primi premiul pentru excelenţă din partea Cercului Criticilor din Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul britanic "An Education" conduce în clasamentul peliculelor cu cele mai multe nominalizări - şase -, inclusiv la categoria "actriţa anului" pentru Carey Mulligan. Ea a fost nominalizată şi la categoria "cea mai bună actriţă britanică".

"An Education" a mai fost nominalizat la categoriile "filmul britanic al anului", "cel mai bun actor în rol secundar" (Alfred Molina), "cea mai bună actriţă în rol secundar" (Rosamund Pike şi Olivia Williams) şi "cel mai bun scenarist" (Nick Hornby).

Lungmetrajul francez "Profetul" urmează la mică distanţă, cu cinci nominalizări, inclusiv la categoria "cel mai bun film al anului" şi "regizorul anului" (Jacques Audiard). Pelicula a primit Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes, în luna mai.

"Das Weisse Band", de Michael Haneke, laureatul Palme d'Or din acest an de la Cannes, concurează şi el la categoria "cel mai bun film al anului", alături de "The Hurt Locker", "Avatar", "Profetul" şi "Sus, în aer/ Up in the Air".

Totodată, lungmetrajul "Apocalipsul acum", realizat de Francis Ford Coppola, s-a situat în fruntea clasamentului celor mai bune filme din ultimii 30 de ani alcătuit, recent, de Cercul Criticilor din Londra.

Premiile Cercului Criticilor din Londra (The London Critics' Circle Awards) sunt acordate de un juriu format din criticii de film de la peste 100 de reviste de specialitate, care strâng fonduri în beneficiul National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici