Teatrul ACT sărbătoreşte zece ani de existenţă

ACT, primul teatru independent din România, sărbătoreşte zece ani de existenţă printr-o serie de manifestări programate între 14 şi 19 octombrie, care includ spectacole consacrate, concerte, lansarea unui album de fotografie şi prezentarea unui documentar despre oamenii din spatele instituţiei.

28 afișări
Imaginea articolului Teatrul ACT sărbătoreşte zece ani de existenţă

Actorul Marcel Iureş (Imagine: Mediafax Foto)

Seria de manifestări este deschisă, pe 14 octombrie, de cel mai vechi şi mai popular spectacol al Teatrului ACT, "Creatorul de teatru", cu Marcel Iureş şi Valeria Seciu, în regia lui Alexandru Dabija, se arată pe site-ul instituţiei.

Pe 15 octombrie, va fi prezentat spectacolul "Nasul", care combină muzica şi jocul, în regia lui Alexandru Dabija, după textul omonim al lui N. V. Gogol. Din distribuţie fac parte Ada Milea şi Bogdan Burlăcianu.

Tot în cadrul seriei de evenimente ce marchează zece ani de la fondarea Teatrului ACT, va avea loc şi concertul de jazz "Gershwin's Word", ce va fi susţinut de interpreţi precum Sorin Romanescu, Cristian Soleanu, Răzvan Cojanu şi Vlad Popescu. Concertul va avea loc pe 16 octombrie.

Pe 18 octombrie, va fi lansat albumul "Teatrul ACT-10 ani", care cuprinde fotografii din spectacolele prezentate pe scena teatrului din Calea Victoriei.

În aceeaşi zi va fi proiectat şi filmul documentar "Teatrul ACT-10 ani", care conţine, printre altele, interviuri cu oamenii care au avut iniţiativa de a crea teatrul. Documentarul este realizat de jurnalistul Cătălin Ştefănescu.

Seria de evenimente este încheiată de un concert susţinut de Alexandru Andrieş şi Ioana Maria Mântulescu.

Accesul la evenimentele aniversare se face pe bază de bilet, cu excepţia serii în care are loc proiecţia filmului documentar dedicat istoriei teatrului, când spectatorii vor intra doar cu invitaţie.

Preţurile biletelor sunt de 15 şi 20 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici